ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Φταίει ο «πολιτικός εγωισμός του κ. Καχριμάνη»

Εικόνα του άρθρου Φταίει ο «πολιτικός εγωισμός του κ. Καχριμάνη»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/03/2022, 17:22
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στον «πολιτικό εγωισμό» και την «πολιτική ξεροκεφαλιά» του περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκου Καχριμάνη (αλλά και ορισμένων δημάρχων, των «έξι νάνων», όπως τους αποκάλεσες), αποδίδει τις ευθύνες ο επικεφαλής της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου» Σπύρος Ριζόπουλος για τα εκατομμύρια που καλείται να πληρώσει η Περιφέρεια Ηπείρου, και άρα οι πολίτες, στην «Αειφορική Ηπείρου» της ΤΕΡΝΑ.

Διαβάστε: Μια ήττα της Περιφέρειας Ηπείρου που κοστίζει πολλά

Ο κ. Ριζόπουλος, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, κατέκρινε τους χειρισμούς της περιφερειακής αρχής στην όλη υπόθεση, η οποία ξεκίνησε, όπως είπε, με την επιβολή προστίμου 690.000 ευρώ στην εταιρία λόγω καθυστέρησης στη λειτουργία του εργοστασίου. «Εφόσον το εργοστάσιο καθυστέρησε να παραδοθεί θεώρησε νομικά σωστό η νομική σύμβουλος της Περιφέρειας, κα Τατάγια, να διεκδικήσει τα χρήματα αυτά από την ΤΕΡΝΑ. Έτσι κι εκείνη έκανε εκείνο που θεώρησε αυτονόητο, ως αποτέλεσμα η εταιρεία αποφάσισε να εφαρμόσει τη σύμβαση κατά γράμμα και, αφού καθυστέρησαν οι Σταθμοί Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, και οι ποσότητες των σκουπιδιών δεν είναι αυτές που προβλέπονται καλείται τώρα η Περιφέρεια να πληρώσει τις ρήτρες. Με άλλα λόγια ο περιφερειάρχης πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος», επισήμανε ο κ. Ριζόπουλος.

Μάλιστα, ανέφερε ότι το πρόβλημα με τα πρόστιμα που καλείται να πληρώσει η Περιφέρεια Ηπείρου δεν σταματά στα ποσά που επιδίκασε το διαιτητικό δικαστήριο καθώς όσο συνεχίζεται η κατάσταση αυτή «θα προστίθενται άλλα 1,5 εκ. ευρώ το χρόνο».

Υπογράμμισε δε ότι η απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου είναι άμεσα εκτελεστέα και δεν υπόκειται σε ένδικα μέσα. «Άραγε για ποια ένδικα μέσα μας μιλάει ο περιφερειάρχης; Ένα ακόμα ωμό ψέμα» τόνισε. Παράλληλα, ο κ. Ριζόπουλος ανέφερε ότι θα ζητηθεί πλήρης απολογισμός των κινήσεων που γίνονται στον κωδικό που αφορά τις οικονομικές συναλλαγές της Περιφέρειας με το εργοστάσιο.

Υπενθύμισε δε και το άλλο «μέτωπο» της περιφερειακής αρχής με τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ), λέγοντας ότι εκκρεμεί η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την απευθείας ανάθεση μεταφοράς του υπολείμματος στο Αστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων.

Ο κ. Ριζόπουλος έβαλε στο στόχαστρό του και τη νομική σύμβουλο Γεωργία Τατάγια. Όπως είπε έστειλε επιστολή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου στις 25 Φεβρουαρίου με την οποία «ζητουσε να ελεγχθεί η νομιμότητα της εκπροσώπησης της Περιφέρειας Ηπείρου από την κα Τατάγια λόγω των αποτυχιών της τόσο στο θέμα του δημοσιογράφου κ. Καλτσή, όσο και στη διαμάχη με τον ΦοΔΣΑ». Συμπλήρωσε ότι στην απάντηση που έλαβε μόλις χθες, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση τον διαβεβαιώνει ότι «η υπόθεση διερευνάται».

Σε πολιτικό επίπεδο, ο κ. Ριζόπουλος ανέφερε ότι η παράταξή του ήταν αυτή που έθεσε πρώτη στον δημόσιο διάλογο το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και υποστήριξε ότι η παράταξή του δεν είναι «παράταξη διαμαρτυρίας, αλλά παράταξη εξουσίας».


* Φωτό αρχείου

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back