ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Και μετά την απολογία, τι;

Εικόνα του άρθρου Και μετά την απολογία, τι;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/05/2022, 18:53
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Εδώ και δύο μήνες «επικρέμεται» στην επικαιρότητα των Ιωαννίνων η υπόθεση της παραπομπής ή μη του περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκου Καχριμάνη, ως προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής, και των μελών της επιτροπής για απευθείας αναθέσεις εκπροσώπησης υποθέσεων της Περιφέρειας Ηπείρου σε συγεκκριμένους δικηγόρους. 

Στα τέλη Φεβρουαρίου, ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Βασίλης Μιχελάκης είχε καλέσει σε απολογία όλα τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής (σε αυτήν, πέραν της περιφερειακής αρχής, συμμετέχουν οι παρατάξεις «Κοινό των Ηπειρωτών», «Ορίζοντες Ηπείρου» και «Ήπειρος  Όλον»).

Η υπόθεση, η οποία έχει προεκτάσεις σε μια σειρά κορυφαία θέματα που χειρίζεται η Περιφέρεια Ηπείρου (δηλαδή ο κ. Καχριμάνης…), επανέρχεται τώρα.

Την επανέφερε ο επικεφαλής των «Οριζόντων Ηπείρου» Σπύρος Ριζόπουλος, με ένα… ερώτημα:  «Ενημερώθηκα ότι η υπόθεση για την παραπομπή για παράβαση καθήκοντος του περιφερειάρχη έχει ολοκληρωθεί» είπε, αρκετά προσεκτικά, καλώντας τον κ. Καχριμάνη να πάρει θέση ο ίδιος για το θέμα και λέγοντας ότι τότε, θα τοποθετηθεί και ο ίδιος.

Μέχρι Πέμπτη πρωί, τα ενδιαφερόμενα μέρη δεν είχαν λάβει επίσημη ενημέρωση για παραπομπή, με κατηγορία της παράβασης καθήκοντος, οπότε δεν είναι γνωστό ούτε το σκεπτικό, ούτε το περιεχόμενο της υπόθεσης. Σημειωτέον δε ότι μέχρι τώρα η Περιφέρεια Ηπείρου, αν και έχει προβεί σήμερα σε ανακοινώσεις για άλλα θέματα, δεν έκανε καμία αναφορά στο συγκεκριμένο.



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back