ΘΕΑΤΡΟ

«Μια γιορτή στου Νουριάν» από την Παιδική Σκηνή

Εικόνα του άρθρου «Μια γιορτή στου Νουριάν» από την Παιδική Σκηνή
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/08/2022, 14:05
ΘΕΑΤΡΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μέσω μιας ανακοίνωσης-πρόσκλησης σε ηθοποιούς για ακρόαση, γίνεται γνωστό ότι το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων αποφάσισε να ενεργοποιήσει φέτος την Παιδική Σκηνή.

Επέλεξε μάλιστα και το έργο: «Μια γιορτή στου Νουριάν» του Φόλκερ Λούντβιχ με σκηνοθέτη τον Βασίλη Κουκαλάνι.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Βασίλης Κουκαλάνι θα «αναμετρηθεί» με το έργο αυτό. Με την Ομάδα Νεανικού Θεάτρου «Συντεχνία του Γέλιου», έχει ανεβάσει το έργο αυτό από το 2011 έως το 2014 στο Θέατρο Πορεία. Μια νέα εκδοχή παρουσιάστηκε από τον ίδιο το 2020 και το 2021 σε παραστάσεις στο Σύγχρονο Θέατρο, στην Αθήνα.

Το θεατρικό έργο είναι μια κωμωδία και αφορά  τις προκαταλήψεις και τις σχέσεις μεταξύ Ελλήνων και μεταναστών. Απευθύνεται δε σε παιδιά από 5 ετών και άνω.

Την πρόταση για το έργο αυτό κατέθεσε στο διοικητικό συμβούλιο του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων ο καλλιτεχνικός διευθυντής Χάρης Πεχλιβανίδης. Το διοικητικό συμβούλιο την έκανε ομόφωνα αποδεκτή. Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, ο προϋπολογισμός εξόδων για τη χειμερινή αυτή παραγωγή ανέρχεται σε 67.500 ευρώ.

Όσον αφορά την ακρόαση ηθοποιών (γυναικών και αντρών), αυτή θα γίνει τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου στο Καμπέρειο Θέατρο, στα Ιωάννινα. Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, για τις ανάγκες της ακρόασης οι ηθοποιοί θα χρειαστεί να γνωρίζουν έναν μονόλογο και ένα τραγούδι της προτίμησης τους.

Οι ενδιαφερόμενες/οι θα πρέπει να αποστείλουν ένα βιογραφικό και μια πρόσφατη φωτογραφία μέχρι την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου στο e-mail: dipethe.audition2022@gmail.com.

Η ενημέρωση για την ώρα διεξαγωγής των ακροάσεων προς τους/τις ενδιαφερόμενους/ες θα γίνει την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου μέσω  μηνύματος στο e-mail δήλωσης συμμετοχής.   

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back