ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μια βραδιά με τον «Ερωτόκριτο»

Εικόνα του άρθρου Μια βραδιά με τον «Ερωτόκριτο»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/07/2017, 13:29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μία από τις παραστάσεις που θεωρούνται must φέτος το καλοκαίρι, είναι τομιούζικαλ «Ερωτόκριτος» του συνθέτη Δημήτρη Μαραμή. Η παράσταση αυτή έχειενταχθεί στο πρόγραμμα του Its Kale Festival του Πνευματικού Κέντρου του ΔήμουΙωαννιτών. Στη σκηνή του φεστιβάλ, στο Ιτς Καλέ του Κάστρου των Ιωαννίνων, θαανέβει στις 21 Ιουλίου, στις 21:00.

Το μιούζικαλ «Ερωτόκριτος» αποτέλεσε την πρώτη μεγάλη παραγωγή και ανάθεσητης Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής το Μάιο του 2017 στις νέεςτης εγκαταστάσεις στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Βασικός ερμηνευτής του έργου είναι ο Θοδωρής Βουτσικάκης, ο οποίος ερμήνευσετον Ερωτόκριτο και στις παραστάσεις της  Εναλλακτικής Σκηνής της ΕθνικήςΛυρικής Σκηνής. Στην περιοδεία του καλοκαιριού, τον ρόλο της Αρετούσαςερμηνεύει η Ελένη Δημοπούλου. Συμμετέχουν ακόμα η Μέλα Γεροφώτη και η ΕλεάναΒάσιου. Στο πιάνο θα είναι ο συνθέτης, ο Δημήτρης Μαραμής, και στο βιολί οΚωνσταντίνος Παυλάκος.

Η παράσταση περιλαμβάνει έναν κύκλο τραγουδιών με αφηγηματικά μέρη ανάμεσα,προερχόμενο από το μιούζικαλ το οποίο είναι βασισμένο στo πρωτότυπo έπος τουΒιτσέντζου Κορνάρου. Ο Δημήτρης Μαραμής μελοποιεί το αναγεννησιακό αριστούργημαμε αναφορές από blues, Jazz, και rock αλλά  και την κρητική μουσικήπαράδοση. Το συγκεκριμένο έργο εστιάζει κυρίως στα διαχρονικά στοιχεία τηςερωτικής ιστορίας του Ερωτόκριτου και της Αρετούσας, τη φιλία, την αρρώστια τουπόθου και τις περιπέτειες των δύο νέων.

Το εισιτήριο κοστίζει 15 ευρώ (και 10 ευρώ το μειωμένο). Προπώλησηεισιτηρίων: στο περίπτερο Tickets Ioannina στην κεντρική πλατεία, σταβιβλιοπωλεία  Χαρτέξ, Αναγνώστης και Κουμπλομάτης και στο κατάστημα Ίρις.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back