Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μια αρκούδα μπαίνει σε μια κουζίνα

Εικόνα του άρθρου Μια αρκούδα μπαίνει σε μια κουζίνα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/07/2022, 00:45
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Ενώ η τηλεοπτική βιομηχανία πλέον στρέφεται σε υπερπαραγωγές τύπου Lord of the Rings και διάφορα spinoffs του Game of Thrones που μάλλον θα μείνει ατέλειωτο, η καλύτερη σειρά των τελευταίων μηνών (εξαιρούνται τα Boys) είναι… μαγειρική.

Ο Κρίστοφερ Στόρερ δημιούργησε για το FX τη δραματική σειρά The Bear. Έβαλε τον Τζέρεμι Άλεν Γουάιτ, τον Λιπ του «Shameless» στο ρόλο του πρωταγωνιστή και έφτιαξε κάτι που αξίζει να δείτε.

Το στόρι είναι… επίκαιρο, υπό την έννοια ότι η μαγειρική κερδίζει τηλεοπτικό έδαφος συνεχώς. Αυτή τη φορά όμως παίρνει μια σειρά δική της. Ο πρωταγωνιστής επιστρέφει στο οικογενειακό σαντουιτσάδικο μετά από ένα οικογενειακό δράμα και το αναλαμβάνει, αφήνοντας πίσω του διακρίσεις, σκούφους, διάσημες κουζίνες κ.λπ.

Ήδη, οι επαΐοντες αναφέρουν ότι η σειρά αποτυπώνει με μεγάλη ακρίβεια την αγχώδη, πολεμική συχνά ατμόσφαιρα που επικρατεί σε μια επαγγελματική κουζίνα και το πώς επιδρά όλο αυτό στους εργαζόμενους-ες.

Η σειρά όμως είναι μια δραματοποιημένη απεικόνιση όλων αυτών, οπότε ενέχονται διάφορες γραμμές υπόθεσης, ανάλογα με το πρόσωπο από το οποίο ξεκινάνε. Ο Στόρερ, ο οποίος έχει φτιάξει το επίσης ενδιαφέρον Ramy, πάει πολύ κοντά στους ηθοποιούς του και δημιουργεί ακόμα πιο αγχωτικά πλάνα. Εχει επίσης αποπειραθεί με επιτυχία και ένα «μονομιάς» επεισόδιο, που γυρίστηκε single take.

Η σειρά είναι πολύ ενδιαφέρουσα, τόσο που ενδεχομένως στο τέλος της σεζόν, θα μιλάει περισσότερος κόσμος γι αυτήν. Είναι στην πρώτη της σεζόν, οπότε αν ψήνεστε για κάτι μαγειρικό, ιδού…




ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back