Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Mια… αντιπυρική συνάντηση

Εικόνα του άρθρου Mια… αντιπυρική συνάντηση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/06/2022, 13:06
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

H δημοτική παράταξη «Ιωάννινα_2023» με επικεφαλής την Τατιάνα Καλογιάννη συνεχίζει τις επαφές της με διάφορους φορείς. Αυτή τη φορά έγινε συνάντηση με τον πρόεδρο της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Ηπείρου Βασίλη Βράστο, με αντικείμενο συζήτησης το επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της παράταξης, ο κ. Βράστος τόνισε την ανάγκη για στενή συνεργασία της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου με το Πυροσβεστικό Σώμα για την εκπόνηση ειδικών σχεδίων για κάθε κίνδυνο, για καθαρισμό των αλσυλλίων του Δήμου και των οικοπέδων που είναι εγκαταλελειμμένα, για τη διάνοιξη οδών που είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν ως αντιπυρικές ζώνες και για τη συντήρηση όλων των υποδομών πυρόσβεσης στο περιαστικό αισθητικό δάσος της πόλης.

Η κα Καλογιάννη, η οποία συνοδευόταν από τη Δέσποινα Ευτυχιάδου και τον Σπύρο Γκίζα, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της προσαρμογής κάθε σχεδιασμού στις ειδικές γεωμορφολογικές συνθήκες του τόπου, λαμβανομένων υπόψη και τη μίξη της δασικής και αστικής περιοχής και τη συνύπαρξη πυκνής βλάστησης με τις σύγχρονες κατασκευές. Πρόσθεσε δε ότι με αυτό το κριτήριο συνεργάστηκε άριστα καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας της, με την ιδιότητα της αντιπεριφερειάρχη, με τα αρμόδια στελέχη της Πυροσβεστικής.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3