Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μια αντιδημοκρατική νουθεσία σε ύφος… πατρικό

Εικόνα του άρθρου Μια αντιδημοκρατική νουθεσία σε ύφος… πατρικό
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/01/2023, 10:32
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο Μάκης Βορίδης δεν φημίζεται για το δημοκρατικό ή και συναινετικό του ύφος, το αντίθετο μάλιστα, λόγω ακροδεξιών θέσεων (τις οποίες πλέον θεωρητικά απέρχεται).

Στην επίσκεψή του στα Γιάννενα, για να συμμετάσχει στην εκδήλωση της βουλεύτριας Μαρίας Κεφάλα, η οποία στη ΝΔ τοποθετείται κοντινά ιδεολογικά, ο κ. Βορίδης επιβεβαίωσε τη φήμη του.

Σχολιάζοντας την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία κατάργησε την αντιδημοκρατική παρέμβαση του προκατόχου του, Τάκη Θεδωρικάκου στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο κ. Βορίδης είπε ότι η κυβέρνηση εν μέρει… θα αγνοήσει την ουσία της απόφασης:

«Θα διατηρήσουμε τη σύνθεση των οικονομικών και των επιτροπών ποιότητας ζωής και θα επιστρέψουμε σημαντικές αρμοδιότητες στα δημοτικά συμβούλια» τόνισε ο κ. Βορίδης, παρότι το ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματική τη μετεκλογική αλλοίωση του αποτελέσματος.

Μάλιστα… προειδοποίησε κιόλας με «πατρικό» ύφος, ότι αν τα δημοτικά συμβούλια και οι αντιπολιτεύσεις δεν είναι «καλά παιδιά», τότε οι αντισυνταγματικές παρεμβάσεις Θεοδωρικάκου θα επιστρέψουν. Είπε δηλαδή ότι «αν διαπιστώσουμε δυσλειτουργίες λόγω της συμπεριφοράς των αντιπολιτεύσεων, τότε και θέλω να είμαι ξεκάθαρος, θα ξανανομοθετήσω ώστε οι αρμοδιότητες να επιστρέψουν στις επιτροπές».

Ο κ. Βορίδης, ο οποίος χρεώνεται και αυτός ένα νόμο που μειώνει περαιτέρω την αντιπροσωπευτική ανάδειξη των αυτοδιοικητικών οργάνων, προσυπέγραψε τη βαθιά αντιδημοκρατική αντίληψη της κυβέρνησης για τις εκλογικές διαδικασίες, την οποία δυστυχώς, συμμερίστηκαν πολλές «προοδευτικές» κατ’ όνομα, αρχές, μεταξύ των οποίων και των Ιωαννίνων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back