Συντακτης: Βαρβάρα Αγγέλη
Δημοσιευση: 17-11-2020, 12:40
ΗΠΕΙΡΟΣ

Στην ολοκλήρωση της ανάπλασης του κέντρου των Πραμάντων προχωρά ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων με τη δημοπράτηση του έργου «Αισθητική και λειτουργική ενοποίηση χώρων ιστορικού και εμπορικού κέντρου Τ.Κ. Πραμάντων», προϋπολογισμού 540.000 ευρώ (με ΦΠΑ).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το έργο αυτό θα συνδέσει λειτουργικά και αισθητικά την Άνω Πλατεία, η οποία αναπλάστηκε το 2008 και ενώνεται με τον χώρο του πέτρινου Δημοτικού Σχολείου, την Πλατεία Δημαρχείου που βρίσκεται μπροστά από το κτίριο του Δημαρχείου και η οποία αναπλάστηκε το 2002, και την Κεντρική Πλατεία, η οποία αποτελεί τον χώρο συνάθροισης της περιοχής, με τον υπεραιωνόβιο πλάτανο, την ιστορική βρύση «Αράπης», τα παραδοσιακά καφενεία και τις ταβέρνες.

Οι τρεις χώροι συνδέονται μεταξύ τους με ασφαλτοστρωμένο δρόμο, «η εικόνα του οποίου δεν συνάδει με τη γενική εικόνα του κέντρου του οικισμού».

Το έργο περιλαμβάνει τοποθέτηση παραδοσιακού λιθόστρωτου στον κεντρικό δρόμο, σε μήκος 400 μ., κατασκευή πλακόστρωτων με μαύρες- γκρίζες χονδρόπλακες σε τέσσερις θέσεις και τοποθέτηση πέντε παραδοσιακών φωτιστικών. Μέριμνα έχει ληφθεί και για την απρόσκοπτη κίνηση ατόμων με αναπηρία, καθώς το λιθόστρωτο θα είναι στο ίδιο επίπεδο με την πλατεία, θα τοποθετηθεί οδηγός όδευσης τυφλών στον πλακοστρωμένο πεζόδρομο, ενώ θα υπάρχει και μία θέση στάθμευσης ΑμεΑ μπροστά από το Δημαρχείο.

«Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο, που θα συμβάλει καίρια στην αισθητική και λειτουργική ενοποίηση τριών αναπλασμένων χώρων στην ‘καρδιά’ του οικισμού των Πραμάντων. Ένα έργο που αποτελεί το τελευταίο κομμάτι ενός παζλ, το οποίο σύντομα κάτοικοι και επισκέπτες θα μπορούν να απολαμβάνουν ολοκληρωμένο. Και ελπίζουμε ότι μόλις περάσουμε αυτή τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας, οι πλατείες των Πραμάντων, όπως και όλων των χωριών μας, θα γεμίσουν ξανά από επισκέπτες», αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές.

ComCom
200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα