ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μήνυμα «δίκαιης ανάπτυξης» από το Μέτσοβο

Εικόνα του άρθρου Μήνυμα «δίκαιης ανάπτυξης» από το Μέτσοβο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/09/2016, 16:25
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το Μέτσοβο -μία από τις περιοχές που έχουν καταφέρει να ξεφύγει από τα όρια των «μη προνομιούχων ορεινών περιοχών»-επέλεξε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη για να μεταφέρει το μήνυμα της «δίκαιης ανάπτυξης» για τις ορεινές και απομονωμένες περιοχές.

Η κ. Γεροβασίλη βρέθηκε χτες στο Μέτσοβο για να παρακολουθήσει το 8ο διαπανεπιστημιακό συνέδριο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Μετσόβιου Κέντρου Διεπιστημονικής Έρευνας, με θέμα «Ολοκληρωμένη Ανάπτυξη των ορεινών και γεωγραφικά απομονωμένων περιοχών».  

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, σε δηλώσεις της, επεσήμανε πως για την ισόρροπη ανάπτυξη, είναι αναγκαίο, παράλληλα με τις νησιωτικές πολιτικές, να εφαρμοστούν ανάλογες και για τους ορεινούς όγκους και τις απομονωμένες περιοχές της χώρας. Μάλιστα ανέφερε πως αυτή είναι η πρόθεση της κυβέρνησης, παραθέτοντας μία σειρά δράσεων, προς σε αυτή την κατεύθυνση. «Ξαναστείλαμε δασκάλους στα απομακρυσμένα χωριά, ξαναστείλαμε γιατρούς, ξανανοίγουμε κέντρα υγείας. Αυτό δείχνει τον προσανατολισμό στο να παραχθεί μια συγκροτημένη και οργανωμένη κεντρική πολιτική, όσον αναφορά τις ιδιαιτερότητες αυτών των περιοχών» πρόσθεσε η κ. Γεροβασίλη. 

Η κυβερνητική εκπρόσωπος χαρακτήρισε δε σημαντικό το γεγονός πως στο Μέτσοβο πραγματοποιείται ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα, με πολλούς φοιτητές και ερευνητές, στο οποίο γίνεται δουλειά για το θέμα των ορεινών όγκων και των απομονωμένων περιοχών. «Τα αποτελέσματα του μεταπτυχιακού και της δουλειάς που γίνεται, είναι ένας πολύτιμος σύμβουλος για την πολιτεία και την κυβέρνησή μας, το αντιμετωπίζω ως πηγή γνώσης. Οι πολιτικές για την ενίσχυση των ορεινών περιοχών πρέπει να πατήσουν πάνω και στις έρευνες αυτές, σε βιώματα και πάνω στα συγκριτικά πλεονεκτήματα των περιοχών που έχουν εγκαταλειφθεί από τους ανθρώπους τους», είπε χαρακτηριστικά.

Η κ. Γεροβασίλη θα βρίσκεται αύριο στα Γιάννενα καθώς θα είναι ένας από τους πολλούς επισήμους στα εγκαίνια του μουσείου αργυροτεχνίας στο Ιτς Καλέ, με φορέα υλοποίησης το Πολιτιστικό Ίδρυμα του Ομίλου Πειραιώς.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back