Oikonomou pisoi
ΘΕΑΤΡΟ

«Metropol 1938» στη Σκηνή 125

Εικόνα του άρθρου «Metropol 1938» στη Σκηνή 125
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/12/2021, 22:39
ΘΕΑΤΡΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τη θεατρική παράσταση «Metropol 1938» ανεβάζει η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «Θεατρική Συμπαιγνία». Η πρεμιέρα της παράστασης θα γίνει το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου, στις 21:00, στη Σκηνή 125 (στις εγκαταστάσεις του ΚΕΠΑΒΙ).

Το έργο αποτελεί διασκευή της νουβέλας του Στέβαν Τσβάιχ «Σκακιστική νουβέλα», που ολοκληρώθηκε το 1942 κατά την παραμονή του Τσβάιχ στη Βραζιλία.

Η υπόθεση: Ένας άνθρωπος περιπλανιέται και μία τυχαία αφορμή του θυμίζει τη δική του ιστορία από τη σύλληψή και την ιδιότυπη φυλάκισή του από την Γκεστάπο. Μόνος του σε κατάσταση εγκλεισμού, σε ένα δωμάτιο άδειο από ερεθίσματα, με τη μόνη του επαφή με τον κόσμο να είναι η βίαιη και βασανιστική επαναλαμβανόμενη ανάκριση, απομονωμένος από τον κόσμο, νιώθει απελπισία, ματαιότητα και παραίτηση. Όταν ξαφνικά πέφτει στα χέρια του ένα βιβλίο…


Τη σκηνοθεσία και τη δραματουργία έχει κάνει η Γιολάντα Καπέρδα. Τη θεατρική διασκευή η Γιολάντα Καπέρδα και ο Βασίλης Σιάφης. Τον ρόλο ερμηνεύει ο Βασίλης Σιάφης. Επί σκηνής θα βρεθούν και τρεις μουσικοί: η Φένια Τσαρσιλή (πιάνο), ο Κωνσταντίνος Λεοντάρης (βιολί) και η Σοφία Πατσιούρα (ακορντεόν). Στην ενορχήστρωση συμπεριλαμβάνονται μουσικά θέματα από: Vuelvo a sur - Astor Piazzolla, A lamenting song - Max Richter, The departure (lullaby) - Max Richter, Andare – Ludovico Einaudi, Piano trio no 2 – Sergei Rachmaninoff, Songe d’ automne

Υπόλοιποι συντελεστές:

Σκηνικά: Θύμιος Αποστολάκης

Κοστούμια: Βέρα Εμμανουηλίδου

Video projection: Κωστής Εμμανουηλίδης

Σύνθεση και Ενορχήστρωση: Trio Musarti

Σχεδιασμός φωτισμού: Βαγγέλης Νέττης

Χειριστής φώτων & video projection: Νικηφόρος Τσίλης

Βοηθός σκηνοθέτριας: Κωνσταντίνα Μούρτου

Έρευνα & επιμέλεια προγράμματος: Κωνσταντίνα Μούρτου

Γραφιστική επιμέλεια: Νίκος Σιδέρης

Φωτογραφίες: Πολυδεύκης Ασωνίτης

Μηχανικός σκηνής & κατασκευές: Θύμιος Αποστολάκης

Ιnfo:

Τιμή εισιτηρίου: 12€, 8€ (άνεργοι, φοιτητές, παιδιά κάτω των 12 ετών & ΑΜΕΑ)
Διάρκεια παράστασης: 80 λεπτά
Χώρος διεξαγωγής παραστάσεων: «Σκηνή 125» - Θεατρική Συμπαιγνία (Λεωφ. Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 11, εντός ΚΕ.ΠΑ.Β.Ι. 124/125 )

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back