Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

Μετακίνηση Μουσικών Σπουδών: Όχι, αλλά χωρίς επίσημη δέσμευση

Εικόνα του άρθρου Μετακίνηση Μουσικών Σπουδών: Όχι, αλλά χωρίς επίσημη δέσμευση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/02/2021, 19:20
ΗΠΕΙΡΟΣ

Η αναφορά του στρατηγικού σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για τη συγκρότηση της σχολής Καλών Τεχνών με το τμήμα Μουσικών Σπουδών της Άρτας (παρά τις διαφωνίες του τμήματος Πλαστικών Τεχνών) και τη σταδιακή μεταφορά του τμήματος στα Γιάννενα, προκάλεσε συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο Άρτας. Εκεί, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Αρταίων, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων είπε μεν ότι δεν υπάρχει θέμα μετακίνησης, ωστόσο «δεν υπήρξε ξεκάθαρη διάψευση, καθώς όπως δηλώθηκε πριν συνεδριάσει η Σύγκλητος δεν μπορεί να ανακοινωθεί κάτι επίσημα».

Εκ μέρους του πανεπιστημίου τοποθετήθηκαν ο αντιπρύτανης Μηνάς Πασχόπουλος, η κοσμήτορας του τμήματος  Μουσικών Σπουδών Μαρία Ζουμπούλη, ο  κοσμήτορας της σχολής Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Ευριπίδης Γλαβάς και η κοσμήτορας της σχολής Γεωπονίας Αθηνά Τζώρα.

Το πανεπιστήμιο ζήτησε να παρει μέρος και σε επόμενη συνεδρίαση, για να συζητηθεί εκ νέου το θέμα.

Σημειώνεται ότι πλέον, σχεδόν όλος ο «νόμος Γαβρόγλου» είναι υπό αίρεση, με τη νυν ηγεσία του υπουργείου να φέρεται διατεθειμένη να προχωρήσει σε μείωση τμημάτων ανά τη χώρα.

Ο δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης τόνισε μεταξύ άλλων ότι «ως Δήμος είμαστε στο πλευρό όλων των πλευρών που θέλουν να μείνουν οι σχολές στην Άρτα και να αναβαθμιστούν. Είτε αυτό σημαίνει επισκέψεις στα υπουργεία, είτε σημαίνει κτηριακή αναβάθμιση, είτε σημαίνει δομές που να υποστηρίζουν την καινοτομία και τη σύνδεση με την αγορά εργασίας».

Πρόσθεσε τέλος ότι «επιδιώκουμε ξεκάθαρες κουβέντες και όχι διατυπώσεις που αφήνουν ορθάνοιχτο το παράθυρο για παρερμηνείες, αθώες ή μη. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν υπάρχει ξεκάθαρη διατύπωση».

Ο Δήμος Αρταίων στην ανακοίνωσή του παραθέτει τοποθετήσεις των περισσοτέρων συμμετεχόντων, μεταξύ αυτών και των:

  • Ο. Γεροβασίλη, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: «Με προσοχή θα περιμένουμε το Πανεπιστήμιο να ολοκληρώσει την εσωτερικό του διάλογο και με κριτήρια αναβάθμισης των σχολών.».    
  • Χ. Γκόκας, βουλευτής ΚΙΝΑΛ: «Με αυτή την πρόταση η οποία δεν τεκμηριώνεται με συγκεκριμένα επιχειρήματα ανοίγει ο ασκός του Αιόλου, με δυσοίωνες προοπτικές και για άλλες σχόλες, διότι με την συνέργεια και την αλληλεπίδραση και άλλο τμήμα της Άρτας μπορεί να κινδυνέψει».
  • Γ. Γκολομάζος πρόεδρος Επιμελητηρίου Άρτας: «Συμφώνησε απόλυτα με την Δημοτική Αρχή, ενώ υποστήριξε ότι μεγάλο μέρος της ευθύνης το έχει η κυβέρνησή, ενώ επεσήμανε ότι η κυβέρνηση πρέπει να δώσει χρήματα για την παιδεία και να στηρίξει τις σχολές της περιοχής».
  • Μ. Νικολάου, πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Άρτας «Φοβάμαι ότι θα διαψευστώ (σ.σ. είχε ταχθεί υπέρ της συγχώνευσης ΑΕΙ-ΤΕΙ), βλέπω μια τάση αφαίμαξης των τοπικών μας σχολών».  
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back