Oikonomou pisoi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μετά την καταστροφολογία, το… φθηνότερο ρεύμα

Εικόνα του άρθρου Μετά την καταστροφολογία, το… φθηνότερο ρεύμα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/10/2019, 11:26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αρχικά η κυβέρνηση προκάλεσε την εντύπωση ότι η ΔΕΗ, των χιλιάδων μεγαλοοφειλετών, καταρρέει «αύριο το πρωί». Η προετοιμασία για περαιτέρω ιδιωτικοποίηση, αλλά και η έμμεση κατεύθυνση ενός μεγάλου κομματιού της αγοράς σε «τρίτους παρόχους», ήταν εμφανής.

Επίσης, εμφανής ήταν η προσπάθεια να δικαιολογηθούν οι αυξήσεις στα τιμολόγια.

Τώρα, η εταιρία διαρρέει ότι θα… φτηνύνει το ρεύμα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με «αρμόδιες πηγές» που επικαλείται το ΑΠΕ (και όχι κάποια επίσημη δήλωση», η εταιρία ετοιμάζει «νέα επιθετική εμπορική πολιτική με νέο μοντέλο εκπτώσεων στο ρεύμα ετοιμάζει από το 2020».

Το μοντέλο είναι αυτό της κινητής τηλεφωνίας, με ετήσια ή διετή συμβόλαια που θα κρατάνε υπόχρεους τους πελάτες.

Το ρεπορτάζ αναφέρει: « Όπως ανέφεραν στο ΑΠΕ-MΠΕ αρμόδιες πηγές της ΔΕΗ, η νέα τιμολογιακή πολιτική αποσκοπεί στη συγκράτηση της πελατειακής βάσης της επιχείρησης, σε αντίθεση με τις ισχύουσες εκπτώσεις συνέπειας που δεν δεσμεύουν τους καταναλωτές να παραμείνουν σε αυτήν (…) Το ύψος των εκπτώσεων στο ρεύμα δεν έχει αποφασιστεί ακόμη, πιθανολογείται ωστόσο ότι θα κυμαίνεται στην περιοχή του 10% και θα κλιμακώνεται ανάλογα και με τη διάρκεια της σύμβασης».

Επίσης, το σχέδιο προβλέπει ακόμα την παροχή» υπηρεσιών επισκευής και συντήρησης του οικιακού εξοπλισμού «έναντι χαμηλής μηνιαίας συνδρομής να καλούν για συγκεκριμένο πλήθος περιστατικών το χρόνο (π.χ. πέντε φορές) τους τεχνίτες στο σπίτι τους για επισκευές βλαβών».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3