ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μετά τη Σκανδιναβία, το Ισραήλ…

Εικόνα του άρθρου Μετά τη Σκανδιναβία, το Ισραήλ…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/11/2017, 16:18
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στον αεροπορικό χάρτη και του Ισραήλ μπαίνουν τα Γιάννενα, μετά και την επίλυση του προβλήματος με τις δεξαμενές καυσίμων για τον ανεφοδιασμό των αεροσκαφών. Μετά την σκανδιναβική εταιρία Apollo και τις πτήσεις που έγιναν το καλοκαίρι και θα συνεχιστούν από και προς τη Σκανδιναβία, υπάρχει και ενδιαφέρον από την ισραηλινή εταιρία τουρισμού ΑRKIA, η οποία διαθέτει και αεροπορική εταιρία.

Ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας είχε σήμερα το πρωί συνάντηση με την εκπρόσωπο της ARKIA  Orly Peleu-Mizrachi, η οποία μετέφερε την πρόθεση της εταιρίας να ενταχτεί το αεροδρόμιο Ιωαννίνων στο καλεντάρι των πτήσεών της για το 2018. Σύμφωνα με την εκπρόσωπό της, το ενδιαφέρον για τα Γιάννενα δεν περιορίζεται μόνο σε πτήσεις που αφορούν πακέτα διακοπών αλλά και στην καθιέρωση προγραμματισμένων πτήσεων από την πόλη μας στο Ισραήλ πιθανά σε εβδομαδιαία βάση. Όπως είπε στον δήμαρχο, η ARKIA θεωρεί το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων ως έναν ανερχόμενο προορισμό λόγω της γεωγραφικής του θέσης η οποία καλύπτει πολλές περιοχές της Ελλάδας και όχι μόνο της Ηπείρου που τα αεροδρόμια Αθηνών και Θεσσαλονίκης δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν.

Επεσήμανε δε πως μέχρι τον Φεβρουάριο αναμένεται μια σειρά αποστολών από το Ισραήλ προκειμένου να γίνουν συζητήσεις με επαγγελματίες του τουρισμού της ευρύτερης περιοχής με σκοπό να παρθούν οι τελικές αποφάσεις για τον αριθμό αλλά και το είδος των πτήσεων. Εξέφρασε ακόμη την επιθυμία της οι συζητήσεις να έχουν ευοδωθεί πριν την έκθεση τουρισμού στο Ισραήλ τον Φεβρουάριο, ώστε να γίνουν εκεί οι επίσημες ανακοινώσεις παρουσία αντιπροσωπείας του Δήμου Ιωαννιτών κι άλλων φορέων της περιοχής.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο δήμαρχος κ. Μπέγκας σε δηλώσεις του εκφράζει την ικανοποίησή του για το ενδιαφέρον που δείχνουν οι αεροπορικές εταιρίες του εξωτερικού και το οποίο αποτελεί μια δικαίωση για τις προσπάθειες που κατέβαλαν ο Δήμος και άλλοι φορείς όλο αυτό το διάστημα για την αναβάθμιση του αεροδρομίου. «Συνεργαζόμαστε όλοι μαζί, με στόχο να καταφέρουμε να διεισδύσουμε στις σημαντικότερες τουριστικές αγορές του εξωτερικού» τόνισε. Ο αντιδήμαρχος Νίκος Γκόλας από την πλευρά του επισήμανε ότι στόχος της δημοτικής αρχής είναι ο τουριστικός προορισμός «Ιωάννινα» να γίνει πιο ελκυστικός και να εξασφαλιστεί η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στην περιοχή μας.

Στη συνάντηση με την εκπρόσωπο της ARKIA συμμετείχαν, εκτός από τον δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο, ο ειδικός συνεργάτης σε θέματα τουρισμού του Δημάρχου, Στέφανος Ζέρβας, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων Κώστας Βλάχος και ο υπεύθυνος στρατηγικής ανάπτυξης της Ένωσης Σαμ Κουδούνης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back