Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Μέσα στο ’18 το βόρειο τμήμα του Ε65»

Εικόνα του άρθρου «Μέσα στο ’18 το βόρειο τμήμα του Ε65»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/10/2017, 11:28
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Με κάμποσες αιχμές προς τις προηγούμενες κυβερνήσεις και ηγεσίες του υπουργείου Υποδομών για τις διαδοχικές συμβάσεις παραχώρησης των αυτοκινητοδρόμων, αλλά και την υπόσχεση ότι το 2018 θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την κατασκευή (και) του βορείου τμήματος του Ε65, μίλησε στο αναπτυξιακό συνέδριο Θεσσαλίας ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, την προηγούμενη εβδομάδα. Είπε συγκεκριμένα ότι το «πρέπει να δεσμευτούμε λοιπόν για τον Ε65, που είναι ντροπή για τα δημόσια έργα και τις δημόσιες υποδομές της χώρας, για το νότιο και το βόρειο τμήμα (…)Δημοπρατήθηκε ένας αυτοκινητόδρομος, ανεξάρτητα αν συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς με τον τρόπο που δημοπρατήθηκε, στη συνέχεια αναθεωρήθηκε αυτή η σύμβαση και εξαιρέθηκε η αρχή και το τέλος του αυτοκινητόδρομου».

Για την ουσία, ο κ. Σπίρτζης είπε ότι μέχρι τέλος του χρόνου θα έχουν λήξει και τα γραφειοκρατικά για να ξεκινήσει το νότιο τμήμα του δρόμου, ενώ μέσα στο 2018 θα ξεκινήσει και το βόρειο.

Ο δρόμος έχει περάσει από πολλά στάδια, από την προσωρινή εγκατάλειψη, ουσιαστικά γιατί δεν θεωρήθηκε κερδοφόρος, μέχρι την αλλαγή χάραξης η οποία «ανέστησε» το ενδιαφέρον, αλλά και τις κόντρες για το θέμα.



ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back