Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Επιμένει σε άλλη χάραξη του Ε65

Εικόνα του άρθρου Επιμένει σε άλλη χάραξη του Ε65
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/10/2016, 17:54
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Tην πρότασή του για εναλλακτική χάραξη του βόρειου τμήματος του αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας (Ε65) επαναφέρει ο πρώην βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Σταύρος Καλογιάννης. Ο κ. Καλογιάννης, εδώ και καιρό, επιμένει ότι, δεδομένης της εκκρεμότητας που υπάρχει με την περιβαλλοντική αδειοδότηση, η Ήπειρος έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει μια άλλη χάραξη, ζητώντας παράλληλα από τους φορείς να αναλάβουν πρωτοβουλία.

Σύμφωνα με την πρότασή του, ο Ε65 θα συναντά την Εγνατία οδό στο ύψος της Παναγιάς Τρικάλων και όχι στο ύψος του Κηπουριού όπως προωθείται από το υπουργείο. Ωστόσο, ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης απέκλεισε, από την πρώτη στιγμή, οποιαδήποτε πιθανότητα συζήτησης του θέματος, θεωρώντας ότι οποιαδήποτε αλλαγή σχεδιασμού θα επιφέρει καθυστέρηση στην υλοποίηση του τόσο σημαντικού έργου.

Σε όλα αυτά, ο πρώην βουλευτής Ιωαννίνων «απαντά» με την εκδήλωση που διοργανώνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Θεσσαλίας στις 7 Οκτωβρίου, στα Τρίκαλα, με θέμα τον Ε65. Στη συνάντηση αυτή έχουν κληθεί από βουλευτές και δημάρχους μέχρι διευθυντές και εκπρόσωποι του παραχωρησιούχου του αυτοκινητόδρομου. Ο κ. Καλογιάννης θα παραστεί ως προσκεκλημένος της ΠΕΔ Θεσσαλίας για να αναλύσει την πρότασή του για την χάραξη του τμήματος Καλαμπάκα-Εγνατία.



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back