Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

ΜέΡΑ25 για τις καθαρίστριες

Εικόνα του άρθρου ΜέΡΑ25 για τις καθαρίστριες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/01/2021, 09:58
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το ΜέΡΑ25 Ιωαννίνων σε ανακοίνωσή του, χαρακτηρίζει «απαράδεκτες και παράνομες» τις απολύσεις εννιά καθαριστριών στα τοπικά αστυνομικά τμήματα.

Το κόμμα αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «η κυβέρνηση επέλεξε να ωθήσει στην ανεργία και να εντείνει ασφυκτικά την εργασιακή εκμετάλλευση οικονομικά αδύναμων τμημάτων του πληθυσμού προς όφελος των εργολάβων που παρασιτούν στον κλάδο της καθαριότητας» και περιγράφει τους εργασιακούς τους όρους:

«Η αμοιβή των εργαζόμενων δεν ξεπερνούσε τα 250 ευρώ το μήνα, ενώ ο. ο εργολάβος προσέφερε σε κάποιες από αυτές 3,5 ευρώ την ώρα, δηλαδή 70-80 ευρώ μηνιαία. Η επιλογή της ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει όμως και επιπτώσεις στη δημόσια υγεία: τα αστυνομικά τμήματα θα καθαρίζονται μόλις 2 ημέρες την εβδομάδα, αντί 5 ημερών που ίσχυε με το καθεστώς απασχόλησης των συμβασιούχων καθαριστριών, ενώ είναι αμφίβολο εάν ο εργολάβος μπορεί να τηρήσει της συμβατικές του υποχρεώσεις, λόγω έλλειψης προσωπικού εξαιτίας και των αμοιβών πείνας».

Καταλήγει τέλος δηλώνοντας στήριξη στην ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων και στις εργαζόμενες και συμπληρώνει τονίζοντας ότι «μοναδική αποστολή της κυβέρνησης της Ν.Δ. είναι η απόλυτη εξυπηρέτηση των συμφερόντων των εντολέων της, της εγχώριας ολιγαρχίας, ομνύοντας στην Ευρώπη όταν το ιερατείο των Βρυξελλών νομοθετεί ευνοώντας τους εντολείς της, παρακάμπτοντας, απορρίπτοντας και καταργώντας όποια ψήγματα κοινωνικής και εργασιακής προστασίας επιτάσσει το κοινοτικό δίκαιο».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3