ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μέρα εγκαινίων για την «Αγία Ελένη»

Εικόνα του άρθρου Μέρα εγκαινίων για την «Αγία Ελένη»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/05/2017, 15:22
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Με τον πιο επίσημο τρόπο θα γίνουν τα εγκαίνια της νέας δομής στέγασης για αιτούντες άσυλο στην πρώην παιδόπολη «Αγία Ελένη» την Παρασκευή 5 Μαΐου, στη 1 το μεσημέρι.

Η πρώην παιδόπολη ανακατασκευάστηκε και είναι έτοιμη να δοθεί προς χρήση. Μέχρι στιγμής βέβαια δεν είναι γνωστό πότε ο χώρος θα υποδεχθεί τους πρώτους πρόσφυγες.

Απαντήσεις αναμένεται να δοθούν κατά την εκδήλωση των εγκαινίων, στην οποία θα γίνουν ομιλίες από τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα και τον αντιπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα Philippe Leclerc. Το πρόγραμμα των εγκαινίων περιλαμβάνει παρεμβάσεις από εκπροσώπους των τοπικών αρχών, συνέντευξη Τύπου, ξενάγηση στους χώρους της «Αγίας Ελένης», όπου φιλοξενείται και μια έκθεση φωτογραφίας με ιστορική αναδρομή στη χρήση του χώρου, και παραδοσιακούς χορούς από τον Χορευτικό Όμιλο Χουλιαράδων.

Η «Αγία Ελένη» διατέθηκε στην Ύπατη Αρμοστεία για τη φιλοξενία αιτούντων άσυλο από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το υπουργείο Εργασίας και λειτουργεί με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Με χωρητικότητα που αγγίζει τους 508 φιλοξενούμενους, η πρώην παιδόπολη είναι ένας χώρος που αποτελείται από 20 κτίρια πολλαπλών χρήσεων. Το συγκρότημα παρέχει πλήρως εξοπλισμένους χώρους διαμονής και εστίασης για τις οικογένειες που θα φιλοξενηθούν καθώς και υπαίθριους και κλειστούς χώρους ψυχαγωγίας και αθλητισμού. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ύπατης Αρμοστείας, οι αιτούντες άσυλο θα έχουν άμεση πρόσβαση στην καθημερινή ζωή της Ζίτσας και των Ιωαννίνων.

Οι κύριες εργασίες ανακαίνισης του συγκροτήματος ολοκληρώθηκαν από την Ύπατη Αρμοστεία στις αρχές Απριλίου 2017. Επιπλέον εργασίες πραγματοποιήθηκαν στους εξωτερικούς χώρους ώστε η «Αγία Ελένη» να είναι ασφαλής και προσβάσιμη σε όλους.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back