ΚΟΣΜΟΣ

Μέρα 6η: Πόλεμος υπεράνω διπλωματίας…

Εικόνα του άρθρου Μέρα 6η: Πόλεμος υπεράνω διπλωματίας…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/03/2022, 10:26
ΚΟΣΜΟΣ

Με τις πολεμικές επιχειρήσεις να συνεχίζονται στο Χάρκοβο, στο Κίεβο, αλλά και στο Ντοτέτσκ εκατέρωθεν και τον ουκρανικό στρατό να συνεχίζει να αντιστέκεται σθεναρά στους ρώσους εισβολείς, ο πόλεμος στην Ουκρανία έφτασε στην 6η μέρα.

Χτες, και οι δύο πλευρές έκαναν λόγο για πολλά θύματα ανάμεσα σε πολίτες, ενώ όλο και πληθαίνουν εικόνες υπόπτων για ρωσική κατασκοπία, δεμένων σε κολώνες σε δρόμους ή τρακτέρ να σέρνουν… ρώσικα τεθωρακισμένα που εγκαταλείπονται. Σημειώνεται ότι αμφότερες οι πλευρές έχουν ένα πολύ καλά στημένο δίκτυο προπαγάνδας.

Δείτε όλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό στο live blog του Τύπου Ιωαννίνων:


Το Χάρκοβο δέχθηκε χθες τις πιο πολύνεκρες επιθέσεις ανάμεσα σε πολίτες. Στο Κίεβο η χτεσινή μέρα πέρασε με εκρήξεις, ενώ συνεχίζονται οι εκτιμήσεις ότι ένα «τεράστιο κομβόι μηχανοκίνητων» των Ρώσων, κατευθύνεται προς το Κίεβο. Το κομβόι εκτιμάται ότι έχει μήκος 40 μιλίων (φωτό-ΑΠΕ).

Όλα αυτά, όπως είναι λογικό, αποδυναμώνουν την εικόνα των συνομιλιών, παρότι ούτε η Ουκρανία, ούτε η Ρωσία έφυγαν κάθετα αρνητικές από τη Λευκορωσία, όπου έγιναν οι πρώτες συζητήσεις κατάπαυσης πυρός. Ο μόνος από τη διεθνή κοινότητα που φάνηκε «ζεστός» ήταν ο γ.γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτιέρες, που είπε ότι «ο διάλογος πρέπει να μείνει ανοιχτός». Σημειώνεται ότι οι συνομιλίες κατέληξαν επί του παρόντος ότι… θα ξαναγίνουν, αυτή τη φορά στα σύνορα Λευκορωσίας-Πολωνίας.

Χτες, ο πρόεδρος Ζελένσκι υπέγραψε την αίτηση ένταξης της Ουκρανίας στην ΕΕ, μια αίτηση που ουσιαστικά επισπεύδεται από τα γεγονότα. Αρκετοί ηγέτες της ΕΕ, ανάμεσά τους και ο Κυρ. Μητσοτάκης έχουν υποδεχθεί θερμά το αίτημα. Η ΕΕ χτες αποφάσισε να στείλει στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, ενώ η Ρωσία απάντησε ότι «δεν θα μείνουν αναπάντητες» κινήσεις κρατών που βοηθούν στρατιωτικά την Ουκρανία…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back