Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μειωμένο εισιτήριο: Πού και πόσο (κι όταν)

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/05/2017, 22:16
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το δημοτικό συμβούλιο Ιωαννίνων ενέκρινε κατά πλειοψηφία στη χτεσινοβραδινή του συνεδρίαση την επιδότηση του Αστικού ΚΤΕΛ για έναν χρόνο (από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης) με 115.000 ευρώ. Με το ποσό αυτό θα καλυφθεί η μείωση της τιμής του εισιτηρίου σε συγκεκριμένα δρομολόγια, ενώ προβλέπεται και προσθήκη νέων δρομολογίων. Οι μειώσεις στην τιμή των εισιτηρίων θα ξεκινήσουν μόλις ολοκληρωθεί ο έλεγχος των αρμόδιων οργάνων (π.χ. Αποκεντρωμένη Διοίκηση) επί της συμφωνίας του δήμου Ιωαννιτών και της εταιρίας του Αστικού ΚΤΕΛ.

Η συμφωνία, όπως την έδωσε στη δημοσιότητα η δημοτική αρχή, έχει ως εξής:

1) Για τα δημοτικά διαμερίσματα Μάρμαρα, Κάτω Μάρμαρα, Σταυράκι, Κουτσελιό, Μπάφρα, Καισάρεια, Πεδινή, Νεοχωρόπουλο, Κρύα και Αμφιθέα το εισιτήριο από ή προς τα Γιάννενα διαμορφώνεται από τα 1,70 ευρώ που κοστίζει σήμερα το κανονικό εισιτήριο σε 1,20 ευρώ το επιδοτούμενο και από τα 0,80 ευρώ που κοστίζει το μειωμένο εισιτήριο σε 0,60 ευρώ το επιδοτούμενο (έκπτωση 30%). Σε αυτή τη διαδρομή υπολογίζεται πως μετακινούνται ετησίως 194.640 επιβάτες.

2) Για τα δημοτικά διαμερίσματα Λογγάδες, Βασιλική, Δροσοχώρι, Ηλιόκαλη, Πλατανιά, Χαροκόπι, Μουζακαίοι, Μπιζάνι, Επισκοπικό, Αμπελιά, Κοσμηρά, Ασβεστοχώρι. Κόντσικα, Αγία Μαρίνα, Κρανούλα, Λυκόστομο, Περίβλεπτος, το εισιτήριο από ή προς τα Γιάννενα διαμορφώνεται από τα 2,20 ευρώ που κοστίζει σήμερα το κανονικό εισιτήριο σε 1,70 ευρώ το επιδοτούμενο και από τα 1,10 ευρώ που κοστίζει το μειωμένο εισιτήριο σε 0,80 ευρώ το επιδοτούμενο (μείωση 23%). Σε αυτή τη διαδρομή υπολογίζεται πως μετακινούνται ετησίως 85.008 επιβάτες.

3) Για το δημοτικό διαμέρισμα του Κατσικά, λόγω και του πολύ μεγάλου όγκου επιβατών της συγκεκριμένης διαδρομής, το επιδοτούμενο εισιτήριο θα ισχύει μόνο για τις ώρες αυξημένης κίνησης των επιβατών, δηλαδή από τις 06:00 ως τις 09:00 και από τις 13:30 έως τις 15:30, θεωρώντας ότι η μεταφορά διαφόρων υπηρεσιών του δήμου Ιωαννιτών (π.χ. Πολεοδομία) στο εν λόγω δημοτικό διαμέρισμα, θα καταστήσει αναγκαία την αύξηση των μετακινήσεων από και προς τη συγκεκριμένη περιοχή τις συγκεκριμένες ώρες. Το εισιτήριο από ή προς τα Γιάννενα διαμορφώνεται από τα 1,70 ευρώ που κοστίζει σήμερα το κανονικό εισιτήριο σε 1,20 ευρώ το επιδοτούμενο και από τα 0,80 ευρώ που κοστίζει το μειωμένο εισιτήριο σε 0,60 ευρώ το επιδοτούμενο (έκπτωση 30%). Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι μετακινήσεις της περίπτωσης αυτής, ανέρχονται σε 161.636 ετησίως.

ΣΧΟΛΙΑ
παπουτση μαρια
Για το νοσοκομειο ΓΝΙ χατζηκωστα δεν υπαρχει λεοφωριο τις κυριακες......
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back