ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μεγάλη οθόνη κάτω από τα αστέρια

Εικόνα του άρθρου Μεγάλη οθόνη κάτω από τα αστέρια
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/06/2019, 18:55
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Για πέμπτη συνεχή χρονιά το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών διοργανώνει το Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου, υπό την επιμέλεια του σκηνοθέτη Βασίλη Δούβλη. Το φεστιβάλ θα «τρέξει» σε εμβληματικά (και ωραία) σημεία της πόλης, όπως τα Λιθαρίτσια, το Ιτς Καλέ και άλλα σημεία που θα μετατραπούν σε σινεμά.

Σε ό,τι αφορά τις ταινίες, φέτος είναι και φρέσκιες, από λίγο ως πολύ, αλλά και πολύ ενδιαφέρουσες :


Πέμπτη 27 Ιουνίου, 9:30 μ.μ. ο «Ψυχρός πόλεμος» του Πάβελ Παβλικόφσκι με τους Τζοάνα Κούλιγκ, Τομάς Κοτ, Άγκατα Κουλέσα, στο Μουσείο Αργυροτεχνίας. Η ταινία πήρε βραβείο σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ των  Καννών, για μια αναπαράσταση ενός έρωτα στις χώρες του ανατολικού μπλοκ, με φόντο τον ψυχρό πόλεμο.


Παρασκευή 28 Ιουνίου, 9:30 μ.μ., Η Παρείσφρηση/BlackKklansman στα Λιθαρίτσια (κι όχι στην πλατεία Μαβίλη όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά). Ο Τζον Ουάσιγκτον, ο οποίος ήταν… γείτονας για ένα διάστημα, λόγω των γυρισμάτων στο Ζαγόρι, υπό τη σκηνοθετική μαεστρία του Σπάικ Λι, πρωταγωνιστεί στην καλύτερη ίσως ταινία του περασμένου χειμώνα. Διεισδύει στη νεοναζιστική ΚΚΚ, ενώ είναι… μαύρος.

Όσκαρ Σεναρίου, Μεγάλο Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής στο Φεστιβάλ Καννών


Σάββατο 29 Ιουνίου, 9:30 μ.μ, Κλέφτες Καταστημάτων  του Χιροκάζου Κόρε-Έντα με τους Λίλι Φράνκι, Σακούρα Άντο, Μίγιου Σασάκι στην αυλή της Ζωσιμαίας Ακαδημίας.

Η ταινία έχει πάρει χρυσό φοίνικα στις Κάννες.

Μια οικογένεια που δεν είναι ακριβώς οικογένεια και παλεύει να επιβιώσει σ’ ένα χαμόσπιτο, όχι χωρίς χιούμορ και κέφι, αν και η τραγωδία – το νιώθεις – παραμονεύει στη γωνία.


Κυριακή 30 Ιουνίου, 9:30 μ.μ. Αποδημητικά πουλιά των Σίρο Γκέρα, Κριστίνα Γκαγιέγκο, με τους Χοσέ Ακόστα, Καρμίνα Μαρτίνεζ, Ναταλία Ρέγιες. Η ταινία θα προβληθεί στο Πέραμα.

Τέλη της δεκαετίας του ’60, στη βόρεια Κολομβία, ένας νέος άντρας παντρεύεται μια όμορφη ιθαγενή και γίνεται μέλος της μητριαρχικής οικογένειάς της, δεμένης με τις παραδόσεις και τα έθιμα της φυλής

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back