Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Με «υποσημειώσεις» για τα αναχώματα

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/10/2017, 22:46
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τις απόψεις τους με αφορμή την 1η Αναθεώρηση των Σχεδίων Διαχείρισης των Λεκανών Απορροής Ποταμών του Υδατικού Διαμερίσματος Ηπείρου κατέθεσαν χτες, στην αρχή της ημερίδας, ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης και ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας. Ο κ. Καχριμάνης έβαλε… ανάχωμα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, σε ό,τι αφορά τα αναχώματα της λίμνης.

Μεταξύ άλλων τόνισε πως «δεν είναι απλή η απόφαση για τα αναχώματα» και πρόσθεσε ότι «δεν είναι τόσο απλό να σπάσει το ανάχωμα. Η μελέτη προχωράει. Η Αποκεντρωμένη θα επιβλέψει τη μελέτη, αλλά η δουλειά έχει προχωρήσει…», βάζοντας έτσι ένα «όριο» στη δράση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Πρόσθεσε επίσης ότι θα πρέπει να χορηγηθούν χρήματα στον Δήμο Ιωαννιτών για να ολοκληρώσει τα αποχετευτικά έγα, αλλά και να συνδεθούν άπαντες. «Υπάρχουν πολλοί που περνάει από μπροστά ο αγωγός και δεν είναι συνδεδεμένοι και αυτό είναι απαράδεκτο», τόνισε.

Ο Θωμάς Μπέγκας μίλησε περισσότερο με την ιδιότητα του προέδρου της ΔΕΥΑΙ και στο πιο ουσιαστικό κομμάτι της παρέμβασής του, είπε ότι αφενός ο Δήμος θα καταθέσει «πλήρες και εμπεριστατωμένο κείμενο με προτάσεις για περαιτέρω βελτίωση του σχεδίου, με ειδικότερη έμφαση στον περιβαλλοντικό σεβασμό των φυσικών μας πόρων η οποία δε θα θέτει σε κίνδυνο κρίσιμους τομείς της τοπικής μας οικονομίας» και αφετέρου, εξέφρασε προβληματισμό γιατί όπως είπε, «δεν ελήφθησαν υπόψη μετρήσεις και δεδομένα φορέων οι οποίοι ασχολούνται επισταμένως με διαχειριστικά ζητήματα υδάτων όπως η ΔΕΥΑΙ, η ΔΕΗ και άλλοι φορείς». Είπε επίσης ότι οι «λογικές απόλυτων απαγορεύσεων» μπορεί να επηρεάσουν την ανάπτυξη του τόπου…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back