ΘΕΑΤΡΟ

Με τους «Έλληνες» το ΔΗΠΕΘΕ

Εικόνα του άρθρου Με τους «Έλληνες» το ΔΗΠΕΘΕ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/07/2017, 14:52
ΘΕΑΤΡΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων ετοιμάζεται για την πρεμιέρα της καλοκαιρινής του παραγωγής (πέραν της «Μήδειας» που ανεβάζει σε συμπαραγωγή με το Θέατρο Τέχνης «Κάρολος Κουν», στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών). Το φετινό έργο του, που θα ταξιδέψει στην περιφέρεια αλλά και σε άλλους σταθμούς, είναι «Οι Έλληνες» του Παναγιώτη Μακρυγιάννη, μια πικρή κωμωδία. «Άρρηκτα συνδεδεμένο με την περιφέρειά του, το ηπειρώτικο ΔΗΠΕΘΕ δίνει για ένα ακόμη καλοκαίρι το παρόν στην Ήπειρο. Με τη φετινή του παράσταση δείχνει για μια ακόμη χρονιά πως πιστεύει στην αποκέντρωση του πολιτισμού, στην ανάδειξη της Ηπείρου, μέσα από τον πολιτισμό» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η πρεμιέρα του έργου θα γίνει την Τετάρτη 12 Ιουλίου, στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ, στις 21:30. Η σκηνοθεσία είναι του Θανάση Μιχαηλίδη και παίζουν ο ίδιος και η Στέλλα Κατσαρού. Το έργο του Παναγιώτη Μακρυγιάννη αποτελεί το σκιαγράφημα του χαρακτήρα της ελληνικής κοινωνίας, όπως απορρέει μέσα από τον τρόπο σκέψης, το στήσιμο ζωής και την ιδιοσυγκρασία ενός ζευγαριού, της Ιουλίας και του Μιλτιάδη. Ο Μακρυγιάννης αποτυπώνει τις εσωτερικές συγκρούσεις που βιώνει ένας πολύπαθος λαός αλλά και το χιούμορ που τον διακατέχει ως όπλο άμυνας και επιβίωσης.

Το εισιτήριο κοστίζει 10 ευρώ και 7 ευρώ το μειωμένο.

Η προπώληση των εισιτηρίων γίνεται στο Ταμείο Θεάτρου «Καμπέρειο» (11:00-15:00) και στα βιβλιοπωλεία «Χαρτέξ» και «Αναγνώστης».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back