Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Με τη… σκούπα της μάγισσας

Εικόνα του άρθρου Με τη… σκούπα της μάγισσας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/05/2022, 17:28
ΓΙΑΝΝΕΝΑ - ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο σύλλογος Εργαζόμενων στους ΟΤΑ Ιωαννίνων, με ανακοίνωσή του και κυρίως, με τη συνοδευτική φωτογραφία, αναφέρει μια ακόμα έλλειψη στην καθαριότητα της πόλης: τις ψάθινες σκούπες των οδοκαθαριστών.

«Τη στιγμή που οι αναθέσεις σε τεχνικούς συμβούλους γίνονται ανά τετράδες σε κάθε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, στο Δήμο Ιωαννιτών, η υπηρεσία καθαριότητας εδώ και σχεδόν δύο μήνες δεν έχει ψάθινες σκούπες για τον οδοκαθαρισμό της πόλης» αναφέρει και παραθέτει και τη φωτογραφία, προς επίρρωση των λεγόμενών του.

Προσθέτει ακόμα ότι η υπηρεσία είναι υποστελεχωμένη, με 15 εργαζόμενους-ες που πρέπει να καθαρίσουν όλο το εμπορικό κέντρο με τα πολυκαταστήματα, τα τουριστικά σημεία της πόλης, την περιοχή που συγκεντρώνονται τα νυχτερινά μαγαζιά αλλά και τις γειτονιές.

«Το υπόλοιπο, γερασμένο προσωπικό που στην πλειοψηφία του αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας -όπως είναι λογικό σε μια τόσο δύσκολη δουλειά- σε αρκετές περιπτώσεις αδυνατεί ακόμα και να μετακινηθεί από το ένα πόστο στο άλλο» αναφέρει ο σύλλογος.

Επίσης, προσθέτει ότι οι πολίτες πληρώνουν τα ανταποδοτικά τέλη και «ο Δήμος Ιωαννιτών αντί για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού περιμένει τους ‘επιδοτούμενους’ εργαζόμενους της κοινωφελούς εργασίας για να καθαρίσει την πόλη. Με αυτό τον τρόπο περισσεύει ζεστό χρήμα για να πληρώνονται χωρίς καμία καθυστέρηση οι εργολάβοι της καθαριότητας και το εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων της ΤΕΡΝΑ».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back