Oikonomou pisoi
ΒΙΒΛΙΟ

«Η σκούπα του συστήματος»: κάπως έτσι ξεκίνησε ο David Foster Wallace

Εικόνα του άρθρου «Η σκούπα του συστήματος»: κάπως έτσι ξεκίνησε ο David Foster Wallace
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/06/2016, 19:14
ΒΙΒΛΙΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

​Ο David Foster Wallace είναι ο άνθρωπος που έγραψε το Gravity’s Rainbow των καιρών μας (τολμηρή η σύγκριση, αλλά η σύλληψη είναι παρόμοια), το Infinite Jest, καθώς επίσης και το κλασικίζον πλέον The Pale King.

Τώρα, οι εκδόσεις «Κριτική» κυκλοφορούν στα ελληνικά το«Η σκούπα και το σύστημα» (The Broom of the System) με ένα επίσης μεγάλο όνομα στη μετάφραση, τον Γιώργο-Ίκαρο Μπαμπασάκη. Ο Γουάλας αυτοκτόνησε το 2008, σε ηλικία 46 ετών. Στο μεταξύ όμως είχε προλάβει να γίνει ένα από τα σημαντικότερα ονόματα της συγγραφής παγκοσμίως και τόσο επιδραστικός και καινοτόμος, που ενέπνευσε μέχρι και επεισόδιο των Simpsons.

Η «Σκούπα του συστήματος», λέει τα εξής πάνω-κάτω: Η μυστηριώδης εξαφάνιση της προγιαγιάς της από το γηροκομείο του Σέικερ Χάιτς φέρνει τη Λινόρ Μπίντσμαν σε πλήρη συναισθηματική σύγχυση. Αυτό είναι ένα μονάχα από τα προβλήματα της άτυχης τηλεφωνήτριας: ο δεσμός της με το αφεντικό της, Ρικ Βίγκορους, γίνεται ολοένα και πιο περίπλοκος, ο παπαγάλος της, Βλαντ ο Παλουκωτής, εμφανίζεται στο Χριστιανικό Ραδιοτηλεοπτικό Δίκτυο, ενώ πολλές άλλες μικρές καταστροφές σαμποτάρουν την προσπάθεια της Λινόρ για αγάπη και αυτοπραγμάτωση.

Index

Εκδόσεις Κριτική

Μετάφραση: Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης

Διαστάσεις: 12,5X21cm

Αρ. Σελίδων: 576

Έτος έκδοσης: 2016


ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back