ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Με πριονοκορδέλα στο δάσος…

Εικόνα του άρθρου Με πριονοκορδέλα στο δάσος…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/07/2021, 17:24
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ένα λαθροϋλοτόμο εντόπισαν υπάλληλοι του Δασαρχείου Ιωαννίνων στο δάσος του Δελβινακίου. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο συγκεκριμένος είχε κόψει μεγάλλες ποσότητες δρυός και γαύρου και τα είχε κάνει καυσόξυλα χρησιμοποιώντας πριονοκορδέλα δίπλα στο δάσος.  Τα υλικά και τα εργαλεία κατασχέθηκαν.

Το Δασαρχείο σημειώνει ότι «είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό ότι αυτή είναι η δεύτερη φορά εντός του τελευταίου έτους που κάποιος συλλαμβάνεται να χρησιμοποιεί πριονοκορδέλα απευθείας στο δάσος για να διαμορφώσει παράνομα υλοτομημένα δέντρα δρυός σε μικρότερες διαστάσεις καυσοξύλων. Η μεγάλη ποσότητα αυτών, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι είναι πιθανό τα κομμένα καυσόξυλα να οδηγούνται απευθείας σε αποθήκη ή μάντρα μεσάζοντα για να πωληθούν μετέπειτα στο εμπόριο».

Προσθέτει δε την εκτίμηση ότι η δραστηριότητα συνδέεται με την προσπάθεια να καταργηθούν τα δελτία μεταφοράς, «προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία για τις διασυνδέσεις του παράνομου κυκλώματος στην περιοχή όπου μάλιστα έχει απειληθεί στο πρόσφατο παρελθόν και η ζωή των δασικών υπαλλήλων, ιδιαίτερα των δασοφυλάκων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της προστασίας των δασών με ελλιπή συχνά μέσα».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back