ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Οι εργαζόμενοι στο Δασαρχείο διαμαρτύρονται

Εικόνα του άρθρου Οι εργαζόμενοι στο Δασαρχείο διαμαρτύρονται
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/07/2021, 17:53
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Οι δασολόγοι και δασοπόνοι που υπηρετούν στο Δασαρχείο Ιωαννίνων διαμαρτύρονται εγγράφως προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος, για την κατάργηση «των δελτίων μεταφοράς ως παραστατικό έγγραφο διακίνησης συγκεκριμένης κατηγορίας δασικών προϊόντων».

Μάλιστα, φωτογραφίζουν ως μεθοδεύοντες την κατάργηση, «συγκεκριμένους υπηρεσιακούς παράγοντες» και συγκεκριμένα το διευθυντή Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτ. Μακεδονίας.

Οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι το μέτρο είναι απαραίτητη για τον έλεγχο και την πάταξη της παράνομης μεταφοράς δασικών προϊόντων. Τονίζουν επίσης ότι ο διευθυντής «παρερμηνεύοντας ένα απαντητικό έγγραφο του Υπουργείου Περιβάλλοντος αντιφατικού περιεχομένου, απαίτησε την προσαρμογή των Δασικών Αστυνομικών Διατάξεων των υπηρεσιών σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα σ’ αυτό, παραβλέποντας την Δασική Νομοθεσία που κατισχύει σε κάθε αντίθετη άποψη. Μετά την παρέλευση εύλογου χρονικού διαστήματος και μέχρι την στιγμή σύνταξης της παρούσας καμία υπηρεσία δεν ανταποκρίθηκε παρά τις ασκηθείσες πιέσεις».

Επίσης, αναφέρουν ότι ο «για να προστατεύσει το τρωθέν κύρος του διευθυντή Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών, ο γενικός διευθυντής Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων με την αριθ. 73757/29.06.2021 διαταγή του που συνιστά απειλή άσκησης πειθαρχικών μέτρων απαιτεί μόνο από το Δασαρχείο Ιωαννίνων, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα της υπηρεσίας μας, την αναπροσαρμογή της ισχύουσας Δασικής Αστυνομικής Διάταξης μέχρι την Δευτέρα 05.07.2021».

Ζητούν από τον αρμόδιο υφυπουργό να παρέμβει άμεσα, γιατί αλλιώς, όπως τονίζουν, «η υπηρεσία μας θα πάψει να έχει την δυνατότητα του ελέγχου της νομιμότητας των διακινούμενων δασικών προϊόντων με καταστροφικές συνέπειες στην αποτελεσματικότητα άσκησης των καθηκόντων της για την καταπολέμηση της λαθροϋλοτομίας και την προστασία του δασικού περιβάλλοντος της περιοχής μας».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back