ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΔΗΑΝΕΤΑΙ: Θέλει να γίνει αναπτυξιακή εταιρία

Εικόνα του άρθρου ΔΗΑΝΕΤΑΙ: Θέλει να γίνει αναπτυξιακή εταιρία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/12/2020, 21:31
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η Δημοτική Ανώνυμη Εταιρεία Ακινήτων Ιωαννίνων (ΔΗΑΝΕΤΑΙ) θέλει μέχρι το 2023 να κάνει πολύ περισσότερα πράγματα εκτός από να διαχειρίζεται ακίνητα αλλά και να… συμμετέχει σε δράσεις τουριστικής προβολής και διοργάνωσης χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων (!) -  δράσεις που ξεκίνησαν από πέρσι. Και όλα όσα θέλει να γίνει, έχουν «αναπτυξιακό χαρακτήρα»...

Έχουμε και λέμε λοιπόν: Θέλει να προσλάβει προσωπικό, να δικτυωθεί με άλλους δημόσιους αναπτυξιακούς φορείς, να υποστηρίζει τον Δήμο στον αναπτυξιακό σχεδιασμό του, να κάνει business plan για την αξιοποίηση των υφιστάμενων ακινήτων, να υλοποιήσει επενδύσεις στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), να συμμετάσχει στη δημιουργία νέας διαδημοτικής αναπτυξιακής εταιρίας και πάνω απ' όλα να μετατραπεί η ίδια σε αναπτυξιακό οργανισμό.

Για τις ΑΠΕ εξετάζεται η κατασκευή ενός φωτοβολταϊκού πάρκου 1 MW μέσω ενεργειακής κοινότητας με τη συμμετοχή του Δήμου Ιωαννιτών και των νομικών του προσώπων. Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγο καιρό το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε άλλη μια ενεργειακή κοινότητα με τη συμμετοχή των Δήμων Ιωαννιτών και Μετσόβου κι ενός ιδιώτη (διαβάστε εδώ).

Όσον αφορά το αναπτυξιακό μέλλον της εταιρίας, «για τη δημοτική αρχή, η ΔΗΑΝΕΤΑΙ […] αποτελεί πλέον το όχημα για να φτάσουμε στη σύσταση ενός νέου Αναπτυξιακού Οργανισμού, που θα αποτελεί ένα ευέλικτο εργαλείο του Δήμου, ικανό να ανταποκριθεί στις ανάγκες της νέας εποχής. Η διαδικασία αυτή έχει ξεκινήσει και πιστεύουμε ότι θα μπορέσουμε τους αμέσως επόμενους μήνες να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα» δήλωσε ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου για τον απολογισμό των δράσεων της επιχείρησης. Ο κ. Ελισάφ πρόσθεσε δε ότι τα οικονομικά της ΔΗΑΝΕΤΑΙ παρουσιάζουν σημαντική βελτίωση, παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες της υγειονομικής κρίσης.  

Ο πρόεδρος της ΔΗΑΝΕΤΑΙ και δημοτικός σύμβουλος Νίκος Σιορόκας έκανε και έναν απολογισμό των μέχρι σήμερα δράσεων, όπως η λειτουργία της επιχείρησης σε δικό της γραφείο και η ανάπτυξη logo της εταιρίας…

Στα πιο σοβαρά, είναι η οριστική παραλαβή της «Όασης» για την οποία υπήρχαν εκκρεμότητες που απασχόλησαν ουκ ολίγες φορές το Δημοτικό Συμβούλιο τα τελευταία χρόνια. Η ΔΗΑΝΕΤΑΙ αποφάσισε να προχωρήσει με δικά της έξοδα στην εγκατάσταση φορητού μηχανολογικού εξοπλισμού, μετά από σχετική τεχνική έκθεση που συνέταξε εξωτερικός συνεργάτης. Όσον αφορά την «Κυρά Φροσύνη», παρατάθηκε η ισχύς της σύμβασης της μίσθωσης «για εννέα έτη όπως είχε συμφωνηθεί».

Επίσης, όπως ανέφερε ο κ. Σιορόκας, εξοφλούνται με συνέπεια όλες οι τρέχουσες υποχρεώσεις της εταιρίας (προμηθευτές, εφορία, ΔΕΗ, ΟΤΕ κτλ.), ενώ η ΔΗΑΝΕΤΑΙ θα συμμετάσχει και στις δράσεις του Δήμου Ιωαννιτών για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3