ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ν. Γκόντας: «Η ανικανότητα της δημοτικής αρχής»

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/08/2017, 16:18
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Παραμονή Δεκαπενταύγουστου, και η δημοτική παράταξη της αντιπολίτευσης «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» με επικεφαλής τον Νίκο Γκόντα επιστρέφει στην επικαιρότητα με μια νέα ανακοίνωση κατά της δημοτικής αρχής. Η παράταξη του κ. Γκόντα, μετά από μεγάλο διάστημα σιωπής, έχει εντείνει τον τελευταίο καιρό την κριτική της κατά του Δημαρχείου (αλλά και κατά μέσων μαζικής ενημέρωσης).

Αφορμή για τη νέα επίθεση αποτέλεσαν οι πρόσφατες αλλαγές στη διοίκηση της Δημοτικής Ανώνυμης Εταιρίας Ακινήτων Ιωαννίνων (ΔΗΑΝΕΤΑΙ). Η «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» καταγγέλλει γενικότερα τη δημοτική αρχή για «ανικανότητα» στη διαχείριση μεγάλων και μικρών έργων, υπεραμύνεται της δικής της θητείας στο Δημαρχείο και της υπενθυμίζει τα προβλήματα της υδροδότησης της πόλης που υπάρχουν το τελευταίο διάστημα.

«Όσο λαλίστατος είναι ο δήμαρχος σε θέματα απώτερου παρελθόντος, τόσο βουβός παραμένει εδώ κι ένα μήνα στο τεράστιο  ζήτημα που έχει προκύψει με τη λειψυδρία σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του δήμου μας» τονίζει η παράταξη. Στην ανακοίνωση του Δημαρχείου για τις αλλαγές στη ΔΗΑΝΕΤΑΙ, η δημοτική αρχή έκανε αναφορά στα χρέη του 1,5 εκατ. ευρώ που είχε αφήσει μεταξύ άλλων η δημαρχία Νίκου Γκόντα.

Η παράταξη του κ. Γκόντα εκτιμά ότι η αναφορά στην «παρελθοντολογία», όπως τη χαρακτηρίζει, «αποτελεί δικαιολογία για την ανυπαρξία της δημοτικής αρχής στα επτά χρόνια παρουσίας της στον Δήμο». Επικαλείται δε το «μεγάλο έργο που έγινε» επί της δημαρχιακής θητείας της μέσω του προηγούμενου σχήματος της ΔΗΑΝΕΤΑΙ, όπως τα συσσίτια, ενώ κατηγορεί τη δημοτική αρχή ότι άργησε να αξιοποιήσει την «Όαση». Η εκτίμησή της είναι δε ότι η ΔΗΑΝΕΤΑΙ αποτελεί «μια επιχείρηση-φάντασμα», με το επιχείρημα ότι η μοναδική της αρμοδιότητα είναι η είσπραξη ενοικίων από την «Όαση», την «Κυρά Φροσύνη», τη Λαχαναγορά Σταυρακίου και το «Γυαλί Καφενέ». Προσθέτει ότι τα έξοδα της επιχείρησης αφορούν «την αποζημίωση μελών της διοίκησής της και το βόλεμα των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας». Σε αυτό το σημείο επιτίθεται και σε κάποιους εκπροσώπους του τοπικού Τύπου, χωρίς να γίνεται σαφής: «Αν σε αυτό το βόλεμα για την προβολή των ανύπαρκτων έργων, βρίσκουν εύφορο έδαφος κι άλλοι βολεμένοι του χώρου των ΜΜΕ, είναι αλλουνού ‘παπά ευαγγέλιο’». Όσο για τις αλλαγές στη διοίκηση της ΔΗΑΝΕΤΑΙ, η παράταξη σημειώνει ότι αυτές έγιναν για να αποτελέσουν μια «αφορμή παρουσίας της δημοτικής αρχής» αλλά και για να υπάρξει «μια απλή οικονομική τακτοποίηση των δημοτικών του συμβούλων και όχι κάτι παραπάνω από ό,τι έχει γίνει μέχρι τώρα».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back