Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Αλλαγές στη Δημοτική Εταιρία Ακινήτων

Εικόνα του άρθρου Αλλαγές στη Δημοτική Εταιρία Ακινήτων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/08/2017, 18:56
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μετά από έξι χρόνια, ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Παπαδιώτης –και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων εδώ και δυόμισι χρόνια- αποχωρεί από την προεδρία της Δημοτικής Ανώνυμης Εταιρίας Ακινήτων Ιωαννίνων (ΔΗΑΝΕΤΑΙ). Στη θέση του πηγαίνει η Γωγώ Γιώτη, η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος για τα κληροδοτήματα. Αντιπρόεδρος ορίστηκε ο δημοτικός σύμβουλος Χαράλαμπος Μπρέχας ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Βασίλη Καλούδη. Ο κ. Καλούδης αποχωρεί γενικότερα από το διοικητικό συμβούλιο της ΔΗΑΝΕΤΑΙ. Στη θέση του ως μέλος θα βρίσκεται ο αντιδήμαρχος Γιάννης Λιόντος. Το υπόλοιπο διοικητικό συμβούλιο απαρτίζουν: Λάμπρος Τζίμας, Δημήτρης Παππάς, Γιάννης Τσίγκρος, Βασίλης Καμηνάς, Χριστίνα Γεωργούλη, Κωνσταντίνος Θαυμαστός, Ελένη Μαλάτου και Σταύρος Σιάσης.

Οι αλλαγές στη διοίκηση της ΔΗΑΝΕΤΑΙ έγιναν «με γνώμονα την ανανέωση αλλά και τη συνέχιση του έργου που έχει γίνει από το 2011 έως και σήμερα» όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του Δημαρχείου. «Είμαι σίγουρος ότι και το νέο Διοικητικό Συμβούλιο θα καταφέρει να συνεχίσει και -γιατί όχι;- να αναβαθμίσει το έργο που έγινε τα προηγούμενα χρόνια», δήλωσε ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας. Από την πλευρά της, η νέα πρόεδρος σημείωσες πως θα εργαστεί με όλες της τις δυνάμεις για την καλύτερη αξιοποίηση των ακινήτων.

Το Δημαρχείο, προχωρώντας σε έναν μικρό απολογισμό της περιόδου από το 2011 μέχρι σήμερα, κάνει λόγο για ένα «σπουδαίο έργο», καθώς, σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ΔΗΑΝΕΤΑΙ υπό την προεδρία του κ. Παπαδιώτη πέτυχε την εξυγίανσή της, δεδομένου ότι είχε κληρονομήσει από τη δημοτική αρχή του Νίκου Γκόντα χρέη 1,5 εκατ. ευρώ και οφειλές προς το προσωπικό. Η προεδρία του κ. Παπαδιώτη ταυτίστηκε κυρίως από το έργο της ανάπλασης της «Όασης» και της λειτουργίας της. 

Η ΔΗΑΝΕΤΑΙ διαχειρίζεται σήμερα αρκετά ακίνητα, από τα οποία λαμβάνει μισθώματα τα οποία ανέρχονται ετησίως σε 280.000 ευρώ. Από τα πιο σημαντικά ακίνητα είναι η «Όαση», η «Κυρά Φροσύνη» (η οποία καταβάλλει και το μεγαλύτερο μίσθιο) και το «Γυαλί Καφενέ».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back