Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΚΟΣΜΟΣ

Με νέα ιντιφάντα απειλεί η Χαμάς

Εικόνα του άρθρου Με νέα ιντιφάντα απειλεί η Χαμάς
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/12/2017, 14:35
ΚΟΣΜΟΣ

Οι Παλαιστίνιοι έκαψαν φωτογραφίες του Αμερικανού προέδρου Τραμπ στη Γάζα και τα τείχη της Παλιάς Πόλης φωτίστηκαν με τις αμερικανικές και ισραηλινές σημαίες. Δύο εκ διά μέτρου αντίθετες αντιδράσεις χθες Τετάρτη μετά την ανακήρυξη από τον Λευκό Οίκο της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Με μια φωνή οι παραδοσιακοί σύμμαχοι των ΗΠΑ καταδίκασαν την απόφαση του Τραμπ. Η Σαουδική Αραβία τη χαρακτήρισε «αδικαιολόγητη και ανεύθυνη», ενώ η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο δήλωσαν ότι δεν την υποστηρίζουν.

Αύριο το απόγευμα συνεδριάζει εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ μετά την μονομερή απόφαση του Αμερικανού προέδρου, ο οποίος ανέτρεψε την επί δεκαετίες ασκούμενη πολιτική των ΗΠΑ και αψήφησε τις προειδοποιήσεις περί ανάφλεξης της περιοχής της Μέσης Ανατολής.

Η Φατάχ, η Χαμάς και άλλες παλαιστινιακές οργανώσεις κάλεσαν τους κατοίκους της Δυτικής Όχθης και της Γάζας σε γενική απεργία, ενώ τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά. Η Χαμάς δήλωσε ότι η απόφαση του Τραμπ θα «ανοίξει τις πύλες της κόλασης», ενώ ο ηγέτης της παλαιστινιακής οργάνωσης, Ισμαήλ Χανίγια, σε ομιλία του από την Γάζα κάλεσε σε νέο ξεσηκωμό κατά του Ισραήλ. «Καλούμε και θα εργαστούμε για την έναρξη της Ιντιφάντα κατά του σιωνιστικού εχθρού», ανέφερε.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back