ΘΕΑΤΡΟ

Με κωμωδία και πάλι το ΔΗΠΕΘΕ

Εικόνα του άρθρου Με κωμωδία και πάλι το ΔΗΠΕΘΕ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/07/2017, 14:00
ΘΕΑΤΡΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αυτό το καλοκαίρι, το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων έχει στις βαλίτσες του δύο παραγωγές. Η μία είναι η «Μήδεια» η οποία θα ανέβει σε σύμπραξη με το Θέατρο Τέχνης και το Φεστιβάλ Αθηνών, με την πρεμιέρα να γίνεται στο αρχαίο θέατρο της Δωδώνης μέσα στον Ιούλιο. Δεδομένου όμως ότι η παράσταση αυτή δεν θα ταξιδέψει στην περιφέρεια της Ηπείρου, το ΔΗΠΕΘΕ αποφάσισε να τηρήσει την παράδοση και να προχωρήσει σε μια δεύτερη παραγωγή που να μη «δοκιμάζει» τις οικονομικές του αντοχές. Kαι αυτή η παραγωγή, όπως και οι παραγωγές των προηγούμενων καλοκαιριών, αφορά κωμωδία.

Η καλοκαιρινή παράσταση λοιπόν που θα ταξιδέψει σε μέρη της περιφέρειες αλλά και σε άλλους θεατρικούς σταθμούς, είναι οι «Έλληνες» του Παναγιώτη Μακρυγιάννη, μια πικρή κωμωδία, όπως χαρακτηρίζεται. Πρόκειται για ένα θεατρικό έργο με μόλις δύο ηθοποιούς, το οποίο προτάθηκε στο ΔΗΠΕΘΕ από τον σκηνοθέτη (και έναν εκ των δύο ηθοποιών) Θανάση Μιχαηλίδη. Ο έτερος ρόλος είναι γυναικείος και θα τον ερμηνεύσει η Στέλλα Κατσαρού.

Η πρεμιέρα της παράστασης θα γίνει στις 12 Ιουλίου, στις 21:30, στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ, στον «Φρόντζο».

 Το έργο του Παναγιώτη Μακρυγιάννη αποτελεί το σκιαγράφημα του χαρακτήρα της ελληνικής κοινωνίας, όπως απορρέει μέσα από τον τρόπο σκέψης, το στήσιμο ζωής και την ιδιοσυγκρασία ενός ζευγαριού, της Ιουλίας και του Μιλτιάδη. Ο Μακρυγιάννης αποτυπώνει τις εσωτερικές συγκρούσεις που βιώνει ένας πολύπαθος λαός αλλά και το χιούμορ που τον διακατέχει ως όπλο άμυνας και επιβίωσης. Η πίστη, η ιδεολογία, ο πόθος, η αναζήτηση θα χαρακτηρίζουν πάντα τον Έλληνα που δεν ξεχνά το παρελθόν του, που ονειρεύεται και παλεύει για τον μέλλον του, όπως αναφέρεται σε σχετικό σημείωμα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back