ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Μάστερ πλαν από εξειδικευμένους επαγγελματίες»

Εικόνα του άρθρου «Μάστερ πλαν από εξειδικευμένους επαγγελματίες»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/06/2021, 15:17
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Την ανάγκη εκπόνησης ενός master plan για το πάρκο υψηλής τεχνολογίας και έρευνας από εξειδικευμένους επαγγελματίες με εμπειρία ζητά η παράταξη «Ορίζοντες Ηπείρου» με επικεφαλής τον Σπύρο Ριζόπουλο.

Η παρέμβαση του κ. Ριζόπουλου γίνεται με αφορμή τις χτεσινές δηλώσεις του περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκου Καχριμάνη περί ένταξης στο Ταμείο Ανάκαμψης του πάρκου υψηλής τεχνολογίας (αν και το ελληνικό σχέδιο δεν έχει εγκριθεί ακόμα από το Ταμείο Ανάκαμψης της Ε.Ε.). 

Ο κ. Ριζόπουλος εκφράζει καταρχάς την ικανοποίησή του και αναφέρει ότι η παράταξή του είχε διαφωνήσει με τη χρηματοδότηση του πρότζεκτ από τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Ηπείρου, όπως και ότι «με πρωτοβουλία των ‘Οριζόντων Ηπείρου’ ξεκίνησε το φθινόπωρο του 2019 η συζήτηση για το τεχνολογικό πάρκο και την προσέλκυση μεγάλων επιχειρήσεων του κλάδου στην περιοχή μας».

Η βασική ένσταση της παράταξης αφορά το μάστερ πλαν το οποίο εκπόνησε η Περιφέρεια Ηπείρου το τελευταίο χρονικό διάστημα. Για τους «Ορίζοντες Ηπείρου», «απαιτείται ειδική τεχνογνωσία από ανθρώπους που ξέρουν να σχεδιάσουν με λογικές ‘ανοιχτού χώρου’ κι όχι ενός κλειστού κτιρίου-μεγαθήριου». Προφανώς, οι «Ορίζοντες Ηπείρου» αφήνουν αιχμές για το γεγονός ότι το μάστερ πλαν έγινε από έναν επαγγελματία, μία πολιτικό μηχανικό της πόλης.

Εκτιμούν παράλληλα ότι ο σχεδιασμός δεν μπορεί και δεν πρέπει να περιοριστεί στα 40 στρέμματα που παραχώρησε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και πρέπει να είναι ευρύτερος και πέραν της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων.

Ο κ. Ριζόπουλος αφήνει κι άλλες αιχμές κατά του κ. Καχριμάνη. Αυτή τη φορά για τις ευχαριστίες του τελευταίου προς τον μητροπολίτη Ιωαννίνων ο οποίος, όπως είπε, «ήταν εκείνος που γνώριζε τα στελέχη των ενδιαφερόμενων επιχειρήσεων να εγκατασταθούν στο πάρκο».

«Η προσέλκυση εταιριών δεν μπορεί να γίνει στη λογική του ‘ποιος ξέρει ποιον’ αλλά χρειάζεται μια στρατηγική πολύ πιο σοβαρή και επαγγελματική απ’ αυτή που υλοποιείται για παράδειγμα για την τουριστική προβολή της περιοχής. Η στρατηγική αυτή δεν μπορεί να την υπαγορεύσει ούτε ένας άνθρωπος, ούτε μια εταιρία. Ας ελπίσουμε ότι κάτι τόσο σοβαρό για την Ήπειρο δεν θα καταλήξει στις γνωστές πελατειακές σχέσεις του περιφερειάρχη, αν και τα πρώτα δείγματα δεν είναι ενθαρρυντικά» τονίζεται στην ανακοίνωση των «Οριζόντων Ηπείρου».

 Διαβάστε: Στον δρόμο του Ταμείου Ανάκαμψης...

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back