Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Μας άκουγε όλους»

Εικόνα του άρθρου «Μας άκουγε όλους»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/11/2022, 18:36
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Οι συνεντεύξεις Τύπου του Παύλου Πολάκη, βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι πάντα ένα «ταξίδι στη γλαφυρότητα». Τελευταία, ειδικά μετά τις αποκαλύψεις του αναπληρωτή τομέαρχη Διαφάνειας, έχουν και ένα ενδιαφέρον παραπάνω, μετά την «υπόθεση Πάτση» που πλήγωσε περισσότερο το κυβερνητικό προφίλ.

Ο κ. Πολάκης εμφανίστηκε βέβαιος για νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, που εκτίμησε ότι θα γίνουν νωρίτερα και έδωσε την υπόσχεση ότι «τούτη η φορά θα είναι όπως συμφέρει τον απλό λαό, τον εργαζόμενο κόσμο, τους μικρομεσαίους»

Ο κ. Πολάκης λοιπόν, σε «τίτλους», είπε τα εξής στη συνέντευξη Τύπου, κατά την επίσκεψή του στα Γιάννενα:

  • Για την κυβέρνηση: «Η κυβέρνηση παρακράτος πρέπει να φύγει»
  • Για τις «ύποπτες» δαπάνες με απευθείας αναθέσεις κ.λπ: «Ούτε το ένα δέκατο δεν δικαιολογούνται ως έκτακτες ανάγκες λόγω πανδημίας»
  • Για τις δραστηριότητες κυβερνητικών βουλευτών: «Είδαμε, ένας βουλευτής κυβερνώντος κόμματος-κοράκι πλειστηριασμών. Υπάρχει και άλλος βουλευτής-κοράκι, θα μιλήσουμε όταν έχουμε τα αδιάσειστα στοιχεία»
  • Για τις υποκλοπές και τον πρωθυπουργό: «Μας άκουγε όλους, άκουγε τους δικούς του, εμάς, επιχειρηματίες, δημοσιογράφους. Για να μπορεί το μητσοτακέικο, αυτή η βαθιά διεφθαρμένη πολιτική οικογένεια της χώρας, να παίρνει θέση σε όλα τα deals και να παίρνει με πρακτικές μαφίας το μερίδιο από όλα τα deals που έκανε».
  • Για τις επόμενες εκλογές: «Θα είμαστε πρώτοι και με καθαρή διαφορά, με ευρύ δημοκρατικό προσκλητήριο στα κόμματα που μπορούν να συγκροτήσουν μια προοδευτική κυβέρνηση. Αν δεν συμφωνήσουμε, είτε γιατί κάποιοι είναι «πιασμένοι», είτε γιατί είναι κολλημένοι, τότε στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα, υπάρχουν και οι δεύτερες εκλογές, όπου εκεί θα ζητήσουμε αυτοδυναμία για να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα των 6 σημείων».

Ο κ. Πολάκης εμφανίστηκε βέβαιος, όχι μόνο για τη νίκη του κόμματός του, αλλά και για το γεγονός ότι οι εκλογές θα γίνουν νωρίτερα από το προβλεπόμενο: «Δεν κρατιέται άλλο ο Μητσοτάκης, ψάχνει τη διαδικασία της εξόδου. Τον κρατάνε με δεκανίκια 3-4 επιχειρηματικοί όμιλοι για να τελειώσουν κάποια deals»

Τέλος, επανέλαβε τις καταγγελίες που έχει κάνει για τη διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ: «Υποτίθεται κάνει διαγωνισμό το ΑΣΕΠ για να επιλέξει το διοικητή. Βγαίνει 11η με την αξιολόγηση του ΑΣΕΠ. Χωρίς καν να υπάρχουν ενστάσεις, συνεδριάζει η επιτροπή και την κατατάσσει 8η, γιατί έτσι είναι πιο κοντά… στην 7η θέση. Παραιτείται η μετέπειτα πρόεδρος-μη εκτελεστική του ΕΟΠΥΥ. Οι 7 πάνε σε συνέντευξη και εκεί, βγαίνει 3η. Γιατί από τους 3, διαλέγει ο υπουργός. Έτσι πήρε τη θέση. Φανταστείτε να το είχαμε κάνει εμείς αυτό, με τη Μερόπη, σε κάποιους διοικητές; Θα μας κρεμάγανε ανάποδα».

Τέλος, διατύπωσε και την εκτίμηση που έχει για τα ΜΜΕ - με αφορμή τις δημοσκοπήσεις-, κάνοντας γενικεύσεις, οι οποίες μπορεί να γίνονται και αφοριστικές, έως επικίνδυνες: "Τα ΜΜΕ αυτής της χώρας, έχουνε πάρει τα τρία χρόνια που κυβερνάει ο Μητσοτάκης, πάνω από 250 εκατ. ευρώ. Δεν είναι μόνο οι λίστες Πέτσα, Κικίλια,Πλεύρη κ.λπ. Είναι τα χρήματα μέσω των Περιφερειών, είναι η διαφημιστική δαπάνη των υπουργείων και μιας σειράς οργανισμών, είναι αυτά που δίνουν οι τράπεζες, κ.α.".

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back