Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Μας θέλουν εκτός εστιών»

Εικόνα του άρθρου «Μας θέλουν εκτός εστιών»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/04/2020, 20:55
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Συνολικά 17 ένοικοι φοιτητικών εστιών όλης της χώρας, ανάμεσά τους από την Άρτα και τα Γιάννενα, σε επιστολή τους τονίζουν μεταξύ άλλων τα εξής: «Την περίοδο της «ατομικής ευθύνης» και του «μείνε στο σπίτι» τι έχει να προτείνει η κυβέρνηση σε εμάς τους φοιτητές που μένουμε εστίες; Να γυρίσουμε σπίτια μας, εν μέσω πανδημίας, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Η συγκεκριμένη απόφαση έρχεται κόντρα σε όποιες οδηγίες έχουν δοθεί περί περιορισμού των μετακινήσεων για την αντιμετώπιση της πανδημίας».

Κατηγορούν την κυβέρνηση και διοικήσεις πανεπιστημίων ότι «έφτασαν ορισμένες φορές στο σημείο να διαδίδουν ψευδείς φήμες για ύπαρξη κρουσμάτων στις εστίες και να προσπαθούν έτσι να μας τρομοκρατήσουν, ενώ κόβοντας τη σίτιση και τα δρομολόγια των λεωφορείων, απειλώντας με διακοπή παροχής ρεύματος και νερού στα δωμάτια, μας εκβιάζουν έμμεσα, ώστε να σηκωθούμε να φύγουμε από μόνοι μας».

Μετά τη δημοσιοποίηση που πήρε το ζήτημα και τις συνεχιζόμενες πιέσεις από πλευράς φοιτητών βγήκε την Δευτέρα 30/3 νέα υπουργική οδηγία, που όρισε κάποιες εξαιρετέες ομάδες φοιτητών που μπορούν να μείνουν προσωρινά στις εστίες μέχρι την ολική εκκένωση τους.  «Όλες οι αποφάσεις, δηλαδή, που ακολούθησαν την αρχική ΚΥΑ κινούνταν στην ίδια κατεύθυνση εκκένωσης των εστιών, δίνοντας απλά παρατάσεις.  Γιατί προσπαθούν τόσο πολύ να μας διώξουν από τα δωμάτιά μας;» διερωτούνται οι ένοικοι.

«Το κράτος διώχνει τις ευθύνες από πάνω του στην στέγαση των φοιτητών από τη στιγμή που δεν πραγματοποιούνται μαθήματα στις σχολές. Όπως διώχνει τις ευθύνες κάλυψης του δικαιώματος σε δωρεάν περίθαλψη για όλους, δικαίωμα που κανένας ιδιώτης δεν μπορεί να καλύψει» αναφέρουν επίσης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3