Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μαθαίνοντας ρομποτική στο σχολείο

Εικόνα του άρθρου Μαθαίνοντας ρομποτική στο σχολείο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/02/2018, 23:59
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μαθητές Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων της Ηπείρου ετοιμάζονται να παρουσιάσουν τις ρομποτικές τους δημιουργίες στο πλαίσιο του περιφερειακού διαγωνισμού εκπαιδευτικής ρομποτικής. Ο διαγωνισμός, ο οποίος τελεί υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ηπείρου, θα γίνει στις 24 και 25 Φεβρουαρίου στα Γιάννενα.

Το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου, στις 11 το πρωί, στο 2ο Γυμνάσιο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, θα διαγωνιστούν οι μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων. Οι μεν πρώτοι θα κατασκευάσουν ρομπότ που θα επιλύουν προβλήματα που σχετίζονται με το ιστορικό θέμα «Βυζαντινή αυτοκρατορία και επικοινωνίες», ενώ οι δεύτεροι θα κληθούν να δημιουργήσουν μία κατασκευή ελεύθερης έμπνευσης, η οποία θα λειτουργεί με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, σύμφωνα με το θέμα «Αειφόρος Ανάπτυξη και Επιχειρηματικότητα».

Την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, στις 10 το πρωί, στο Αρσάκειο Δημοτικό Σχολείο, οι μαθητές των Δημοτικών θα φανταστούν το μέλλον βάσει του θέματος «Εποικισμός του Άρη».

Ο περιφερειακός διαγωνισμός, με διοργανωτή τον WRO (Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης και Τεχνολογίας) Ηπείρου, είναι προκριματικός του πανελλήνιου διαγωνισμού που θα γίνει στις αρχές Μαρτίου στην Αθήνα. Πραγματοποιείται δε στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας για τη διάδοση της εκπαιδευτικής μεθόδου STEM (Science-Technology-Engineering-Mathematics) και την ένταξή της στο σύστημα διδασκαλίας και εκπαίδευσης μαθητών στην Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back