Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μ. Τζούφη: «Το νερό θα παραμείνει δημόσιο κοινωνικό αγαθό»

Εικόνα του άρθρου Μ. Τζούφη: «Το νερό θα παραμείνει δημόσιο κοινωνικό αγαθό»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/03/2023, 18:41
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τα γραφεία της ΔΕΥΑΙ επισκέφθηκε η Μερόπη Τζούφη, βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, με αφορμή το σχέδιο νόμου που ανοίγει το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης του νερού.

Εκεί, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της επιχείρησης Άρη Μπαρτζώκα, ο οποίος, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της κας Τζούφη, δήλωσε και πάλι την αντίθεσή του για την αλλαγή στο πλαίσιο λειτουργίας. Επίσης, ο κ. Μπαρτζώκας ενημέρωσε την κα Τζούφη για το έργο επέκτασης του βιολογικού καθαρισμού, «έργου που ξεκίνησε με απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και βρίσκεται σε εξέλιξη», σύμφωνα με την ανακοίνωση και τόνισε ότι η επιχείρηση χρειάζεται ενίσχυση με ειδικευμένο προσωπικό.

Επίσης, η κα Τζούφη συναντήθηκε με τους εργαζόμενους-ες της ΔΕΥΑΙ: «Στη συζήτηση τονίστηκε η κάθετη διαφωνία με την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών και έγινε λόγος για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων» σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Σε δηλώσεις της η κα Τζούφη τόνισε πως  «η κυβέρνηση της ΝΔ, χωρίς διαβούλευση και δίχως συναίσθηση για τις ανάγκες των πολιτών, συμφώνησε στην έμμεση ιδιωτικοποίηση του νερού προκειμένου να προχωρήσει η εκταμίευση μέρους των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης» και πως η αναβολή της συζήτησης του νομοσχεδίου επιβάλλει «εγρήγορση και όχι εφησυχασμό». Τέλος, σημείωσε ότι προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ «είναι η ποιότητα ζωής των πολιτών και η προστασία του περιβάλλοντος και στο πλαίσιο αυτό δεσμεύεται πως το νερό θα παραμείνει δημόσιο και κοινωνικό αγαθό».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back