ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μ. Τζούφη: «Άμεσα μέτρα κι όχι ‘πινγκ πονγκ’ ευθυνών»

Εικόνα του άρθρου Μ. Τζούφη: «Άμεσα μέτρα κι όχι ‘πινγκ πονγκ’ ευθυνών»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/12/2022, 17:41
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Προ των ευθυνών του για την επόμενη μέρα στον ποταμό Λούρο θέτει τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Αμυρά η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη.

Η παρέμβαση της κας Τζούφη γίνεται με αφορμή τα έγγραφα που κατέθεσε στη Βουλή ο κ. Αμυράς απαντώντας σε ερώτηση βουλευτών.

Ο υφυπουργός κατέθεσε τα έγγραφα των ελεγκτών περιβάλλοντος και του ΟΦΥΠΕΚΑ όπως και του περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκου Καχριμάνη ο οποίος επιμένει ότι φταίει η ανομβρία και ότι οι «αναφορές περί οικολογική καταστροφή είναι υπερβολικές». Στην απάντησή του, ο κ. Αμυράς αναφέρει ότι το Συντονιστικό Γραφείο Περιβαλλοντικών Ζημιών απέστειλε έγγραφο στις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας να ενημερώσουν για τα μέτρα και τις ενέργειες σχετικά με την αποκατάσταση της περιβαλλοντικής ζημίας και την επαναφορά του ποταμού στην αρχική του κατάσταση.

Η κα Τζούφη, στην ανακοίνωσή της, κατηγορεί τον υφυπουργό ότι αποφεύγει να παρουσιάσει συγκεκριμένες δράσεις για την αντιστροφή της κατάστασης και την προστασία του οικοσυστήματος. «Αντίθετα, παραθέτει τα πορίσματα […] και σχετικό έγγραφο της Περιφέρειας Ηπείρου. Με τον τρόπο αυτό συνεχίζεται το ‘πιγνκ-πονγκ’ ευθυνών μεταξύ των ελεγκτών και της Περιφέρειας… Το ζήτημα είναι κρίσιμο και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου πρέπει να σταματήσει να λειτουργεί ως διαβιβαστής εγγράφων μεταξύ των υπηρεσιών και της Περιφέρειας Ηπείρου. Πρέπει να λάβει άμεσα πρωτοβουλίες για την ανάσχεση της κατάστασης και την προστασία του ποταμού Λούρου και όχι να διατηρεί τις όποιες ισορροπίες σε βάρος της φύσης και της τοπικής κοινωνίας» επισημαίνει.


* Φωτό αρχείου (από την περίοδο διακοπής ροής του ποταμού λόγω εκτέλεσης εργασιών από την Περιφέρεια Ηπείρου)

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back