ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μ. Ελισάφ: Ζητά κοινωνική συναίνεση για την κεντρική πλατεία

Εικόνα του άρθρου Μ. Ελισάφ: Ζητά κοινωνική συναίνεση για την κεντρική πλατεία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/03/2019, 16:02
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η δημοτική παράταξη «Γιάννενα. Νέα Εποχή», με ανακοίνωσή της, έρχεται να διαφωνήσει προφανώς με τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό και την κριτική επιτροπή για τον τρόπο ανάπλασης της κεντρικής πλατείας των Ιωαννίνων και να κατηγορήσει τη δημοτική αρχή για «εσπευσμένες αποφάσεις».

Με αφορμή την παραλαβή της οριστικής αρχιτεκτονικής μελέτης, η παράταξη του Μωυσή Ελισάφ καταγγέλλει τη δημοτική αρχή ότι προχωρά το σχέδιο ανάπλασης «χωρίς κανέναν διάλογο με την κοινωνία», ενώ υπογραμμίζει και την απουσία δύο παρατάξεων από τη χτεσινή συνεδρίαση. «Η κεντρική πλατεία της πόλης δεν είναι πεδίο πειραματισμών. Ούτε μπορούν τόσο κρίσιμες αποφάσεις να λαμβάνονται μεσούσης της προεκλογικής περιόδου» τονίζει. Σημειωτέον ότι η αρχιτεκτονική πρόταση είχε προκύψει πέρσι τον Φεβρουάριο μέσα από διαγωνισμό και στη συνέχεια ακολούθησε η μελέτη.

«Αν ο στόχος του δημάρχου ήταν να παρουσιάσει μία ακόμη μακέτα ως την αλήθεια του έργου του, το πέτυχε.  Ως εκεί όμως! Η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας απαιτεί συναίνεση. Ως έργο που δεν επείγει, καθώς υπάρχουν δεκάδες άλλα προβλήματα στην πόλη που απαιτούν λύσεις, πρέπει να εξεταστεί με ηρεμία και με συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο και στην κοινωνία» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back