Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μ. Ελισάφ: «Δεν δέχονται πίεση τα νοσοκομεία»

Εικόνα του άρθρου Μ. Ελισάφ: «Δεν δέχονται πίεση τα νοσοκομεία»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/02/2021, 16:30
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μια σχετικά διαφορετική δήλωση για την πιθανότητα lockdown έκανε ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ, σε σχέση με όσα είπε ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης.

Για την ακρίβεια, έβαλε το ζήτημα σε πιο πραγματική βάση, λέγοντας:

 «Τα δύο νοσοκομεία της πόλης δεν δέχονται ιδιαίτερη πίεση στις Μονάδες Λοιμωδών και στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Μάλιστα ένα μέρος της υφιστάμενης πίεσης είναι εισαγόμενη και αυτό θα πρέπει να προβληματίσει όλους τους αρμόδιους».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Καχριμάνης είπε ότι «η επιβάρυνση στα νοσοκομεία προέρχεται από την Αλβανία» σε δηλώσεις του και σε ανακοίνωσή του νωρίτερα, ότι «η εμφανιζόμενη επιδημιολογική επιβάρυνση όμως της Π.Ε. Ιωαννίνων των τελευταίων εβδομάδων κατά κύριο λόγο, οφείλεται σε εξωγενείς παράγοντες και ειδικότερα στις αθρόες διακομιδές και εισαγωγές στα νοσοκομεία ασθενών από τη γειτονική Αλβανία, οι οποίες αποφασίζονται και εγκρίνονται από το Υπουργείο Εξωτερικών».

Σε ό,τι αφορά το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, στις Μονάδες Ειδικών Λοιμώξεων με δυναμικότητα 79 κλίνες, νοσηλεύονται 25 άνθρωποι αυτή τη στιγμή, ενώ στις ΜΕΘ 5 ασθενείς (16 κρεβάτια διαθέτουν οι δύο ΜΕΘ).

Ο κ. Ελισάφ τονίζει επίσης ότι ναι μεν υπάρχει αύξηση κρουσμάτων σε όλο το νομό και το γεγονός ανησυχεί τις αρχές, αλλά και ότι «η αδόκιμη διαρροή πληροφοριών μετά την συνεδρίαση μιας επιστημονικής επιτροπής δεν συμβάλλει στην αντιμετώπιση των πραγματικών προβλημάτων. Σε κάθε περίπτωση σημασία δεν έχει η επιβολή μέτρων αλλά η τήρηση τους».

Τέλος, σημειώνει ότι ο Δήμος Ιωαννιτών «παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις και για μία ακόμη φορά απευθύνει έκκληση για την τήρηση των μέτρων ώστε να περιοριστεί η διάδοση του ιού».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back