ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«a.m.» από την ομάδα χορού Krama

Εικόνα του άρθρου «a.m.» από την ομάδα χορού Krama
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/02/2018, 16:15
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στις 3 Μαρτίου, η σκηνή του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών θα φιλοξενήσει μια ιδιαίτερη παράσταση της ομάδας χορού Krama, μιας ομάδας που δραστηριοποιείται μεταξύ Βελγίου και Ελλάδας.

Ο τίτλος της παράστασης είναι «a.m.», με τη δράση να τοποθετείται σε ένα δυστοπικό νπάρτι όπου κυριαρχούν οι αντιθέσεις. Στο «a.m.» ο χρόνος ξεχειλώνει και τα όρια μεταξύ πραγματικού και φανταστικού γίνονται δυσδιάκριτα. «Το έργο, μέσα σε συνθήκη παροξυστικής διασκέδασης, κρυφοκοιτάζει τον άνθρωπο των σύγχρονων μητροπόλεων, παρατηρεί την ταχύτητά του και σκωπτικά διερωτάται για τα σημεία των καιρών: τον φασισμό, την υπερ-κατανάλωση αγαθών και σχέσεων, τη σχέση εικόνας και περιεχομένου και τον φόβο ως εργαλείο χειραγώγησης» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. Οι ήρωες του έργου ταξιδεύουν σε παράλληλες τροχιές.

Επί σκηνής έξι ερμηνευτές της νεότερης γενιάς (Ευθύµης Γεωργόπουλος, Άννα Ζούµπα, Δώρα Ζούµπα, Εύη Ζούµπα, Αναστάσης Καραχανίδης, Νικόλας Χατζηβασιλιάδης) συμπλέκουν τον σύγχρονο χορό με το θέατρο. Το μουσικό σύμπαν της παράστασης οφείλεται στον The Boy (Αλέξανδρος Βούλγαρης).

Στην παράσταση ακούγονται κείμενα του Βασίλη Ντούρου. Ο σκηνικός χώρος και τα κοστούμια είναι της Κωνσταντίνας Μαρδίκη, τα visuals του Αριστοτέλη Παπακωνσταντίνου, ενώ οι φωτισμοί του Παναγιώτη Λαμπή. 

H krama dance company ιδρύθηκε το 2012 από τρεις χορεύτριες και χορογράφους, την Άννα, τη Δώρα και την Εύη Ζούμπα. Η ομάδα μέχρι στιγμής έχει παρουσιάσει τέσσερις παραγωγές: το Shadow Of A Stretched Arm (Βρυξέλλες, Αθήνα, Ιωάννινα/2012), το site-specific project PRESS(ed) (Βρυξέλλες/ 2012), το Traces (Ιωάννινα/2014). Η πιο πρόσφατη δουλειά της ομάδας, με τίτλο Barking Days (2013) έκανε πρεμιέρα στην Κωνσταντινούπολη και έπειτα ταξίδεψε στο Karlstad της Σουηδίας, ενώ ακολούθησαν παρουσιάσεις σε ελληνικές πόλεις: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Σύρο και Ρόδο.


Ιnfo

Σάββατο 3 Μαρτίου, 21:30

Αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου Ιωαννίνων

Εισιτήριο: 10 ευρώ

Προπώληση εισιτηρίων στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών και στο βιβλιοπωλείο Αναγνώστης

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back