Λυκ πίσω
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Από Φαραντούρη και Πασπαλά μέχρι «Μεγάλη Χίμαιρα»

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/02/2018, 16:22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του για τον Μάρτιο και τον Απρίλιο ανακοίνωσε το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών. Το δίμηνο αυτό πρόγραμμα περιέχει αρκετές θεατρικές παραστάσεις αλλά και συναυλίες. Μία από τις πιο δυνατές εκδηλώσεις αναμένεται να είναι αυτή που θα γίνει στις 19 Μαρτίου. Στη σκηνή του Πνευματικού Κέντρου, θα ανέβουν δύο μοναδικές ερμηνεύτριες που φέτος συμπράττουν: η Μαρία Φαραντούρη και η Έλλη Πασπαλά. Το μουσικό ταξίδι στον χρόνο θα γίνει μαζί με τον Τάκη Φαραζή στο πιάνο και τον David Lynch στα πνευστά.

Κατά τα άλλα, έχουμε και λέμε…

Ο Μάρτιος ξεκινά με την παράσταση «a.m.» από την ομάδα χορού Krama στις 3 Μαρτίου. Στις 7 Μαρτίου, θα ανέβει «Το μικρό πόνι» του Πάκο Μπεθέρα σε σκηνοθεσία Σοφίας Καραγιάννη και με τους ηθοποιούς Κώστα Γιαννακόπουλο και Ρηνιώ Κυριαζή, ενώ στις 12 και 13 Μαρτίου θα έρθουν οι «Πνεύμονες» του βραβευμένου άγγλου συγγραφέα Duncan Macmillan σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λάλου με τη Βάσω Καβαλιεράτου και τον Μάξιμο Μουμούρη.

Στις 16 Μαρτίου ο μουσικός και ερευνητής Δαυίδ Ναχμίας θα παρουσιάσει μια παράσταση με τίτλο «Λες και ήταν χθες», που αποτελεί ένα αφιέρωμα στα ωραιότερα τραγούδια από την εποχή του Αττίκ μέχρι τον Γούναρη (1901-1965). Μαζί του θα είναι ο Νίκος Παπαδιώτης, ο Θάνος Πολύδωρας και η Εβελίνα Νικόλιζα.

Από τις 16 έως τις 18 Μαρτίου, το Πνευματικό Κέντρο συνεχίζει το αφιέρωμα «Από τις οθόνες του κόσμου». Αυτή τη φορά θα παρουσιάσει μέσα σε τρεις μέρες έξι ταινίες με τόπο… καταγωγής το Ισραήλ. Για τις 22 Μαρτίου έχει προγραμματιστεί η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γιάννη Καλπούζου «Γινάτι».

Και πάλι θέατρο… Στις 30 και 31 Μαρτίου, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημ. Χατζής», θα έρθει η παράσταση «Το όνομά μου είναι Rachel Corrie», που βασίζεται στις μαρτυρίες της 23χρονης Αμερικανοεβραίας ακτιβίστριας, που έχασε τη ζωή της στη Λωρίδα της Γάζας το 2003. Στην παράσταση, που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία της Μάνιας Παπαδημητρίου, παίζουν η Δήμητρα Σύρου και η Μάρω Αγρίτη. Στις 31 Μαρτίου, θα γίνει η πασχαλινή συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων.

Στις 16 Απριλίου, θα γίνει η συναυλία του ελληνικού ποπ συγκροτήματος της δεκαετίας του ’60 «The Charms». Τέσσερις μέρες μετά, στις 20 Απριλίου, ο Γιάννης Κότσιρας θα εμφανιστεί στη σκηνή του Πνευματικού Κέντρου.

Ο Απρίλιος θα κλείσει με μία από τις πιο επιτυχημένες και βραβευμένες θεατρικές παραστάσεις των τελευταίων χρόνων. Στις 24 και 25 Απριλίου, θα ανέβει «Η Μεγάλη Χίμαιρα» του Μ. Καραγάτση σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου.

Και τους δύο μήνες θα συνεχίσει να «τρέχουν» προβολές ταινιών σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Ομάδα Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back