Oikonomou pisoi
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Krama Dance: Πώς φτάσαμε στο a.m.

Εικόνα του άρθρου Krama Dance: Πώς φτάσαμε στο a.m.
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/03/2018, 22:36
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Krama Dance Company παρουσιάζει το Σάββατο 3 Μαρτίου στις 21.30 στο Πνευματικό Κέντρο, την παράσταση «a.m.», η οποία εκτυλίσσεται σε ένα δυστοπικό πάρτι όπου κυριαρχούν οι αντιθέσεις. Οι τρεις χορεύτριες και χορογράφοι που αποτελούν την ομάδα Krama (Άννα, Δώρα και Εύη Ζούμπα) «ξεχειλώνουν» το χρόνο και τα όρια μεταξύ πραγματικού και φανταστικού λιώνουν σχεδόν και γίνονται δυσδιάκριτα.

Σήμερα, λίγο πριν την παράσταση, οι Krama διαλέγουν για τον Τύπο Ιωαννίνων τρία έργα που επέδρασαν σημαντικά στην δημιουργία της παράστασης. Ιδού, με τα δικά τους λόγια:

Αλμπέρ Καμύ- Πανούκλα

Ο κόσμος έχει γνωρίσει πολλές «πανούκλες» αλλά πάντα επιμένει να στέκει απροετοίμαστος, άναυδος και ανυπεράσπιστος στο πέρασμά τους. Αυτή η βίαιη υπενθύμιση της θνητότητάς μας, που δεν κάνει διακρίσεις αλλά αποτελεί κοινή υπόθεση και ο τρόπος που ο άνθρωπος στέκει απέναντί της κάθε φορά, αποτέλεσαν για τη δημιουργία του “a.m.” τη βάση πάνω στην οποία αναπτύχθηκε όλη η παράσταση.

Ζαν-Πωλ Σάρτρ-Οι μύγες

Ελευθερία, προσωπική βούληση, ευθύνη. Μπορεί κανείς να είναι πραγματικά ελεύθερος χωρίς να αναλαμβάνει την ευθύνη των πράξεών του; Στο κέντρο όλης της παράστασης βρίσκεται ο άνθρωπος, ο κάθε άνθρωπος, που έρχεται αντιμέτωπος με τη ίδια την ουσία της ύπαρξής του μέσα στις σύγχρονες κοινωνίες. Πώς, βιώνοντας καταστάσεις αβεβαιότητας και φόβου, οδηγείται σε εξαθλίωση και παραίτηση; Οι σύγχρονες κοινωνίες πώς δομούνται,  πώς λειτουργούν, τι τις διαμορφώνει και τί τις ανατρέπει;

Αντρέι Ταρκόφσκι-Νοσταλγία

Ψυχικός πόνος,  λαχτάρα, μελαγχολία… O δρόμος που ο καθένας καλείται να πάρει για να επιστρέψει σε ό,τι θεωρεί χαμένο.  Στο «a.m.», μέσα σε ένα σύμπαν αναμνήσεων όπου το πραγματικό μπερδεύεται με το φανταστικό, η νοσταλγία είναι το εσωτερικό ταξίδι που κάνουν οι ήρωες



ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back