ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Λυματολάσπη με πολιτικές εντάσεις

Εικόνα του άρθρου Λυματολάσπη με πολιτικές εντάσεις
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/08/2019, 17:46
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Οι σχέσεις της απερχόμενης και της επερχόμενης δημοτικής αρχής κάθε άλλο παρά καλές είναι στην παρούσα φάση. Η… διάχυτη αντιπαράθεση γύρω από τη ΔΕΥΑΙ κυρίως δηλώνει το παρών της συνεχώς. Αυτή τη φορά, αφορμή στάθηκε ο διαγωνισμός για τη λυματολάσπη και η καταγγελία της παράταξης «Γιάννενα-Νέα Εποχή» για την αντιμετώπιση του Μωυσή Ελισάφ ως «απλού πολίτη» εκ μέρους της παρούσας δημοτικής αρχής.

Η δημοτική αρχή του Θωμά Μπέγκα έρχεται λοιπόν να απαντήσει στην καταγγελία της παράταξης του κ. Ελισάφ, λέγοντας καταρχήν ότι «ο πολιτικός μας πολιτισμός προέτρεψε επανειλημμένα τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο να ζητήσει συνεργασία και ενημέρωση από τη δημοτική μας αρχή για όποιο θέμα επιθυμεί. Εκείνος όμως συνεχίζει να αγνοεί τους πολιτικούς προϊσταμένους και να αναζητά ενημέρωση από τον υπηρεσιακό μηχανισμό».

Σε ό,τι αφορά τον διαγωνισμό για τη διαχείριση της λυματολάσπης, ο Δήμος κάνει γνωστό ότι αφορά ποσότητες οι οποίες βρίσκονται εναποθετημένες στον χώρο του βιολογικού καθαρισμού πολύ «πριν αναλάβουμε τη διοίκηση του Δήμου, με τη δική μας δημοτική αρχή να βρίσκει μετά από πολύ κόπο το απαραίτητο κονδύλι για να τη διαχειριστεί. Βρίσκεται δε εναποθετημένη σε οικόπεδο όπου πρόκειται να εγκατασταθεί η επέκταση του βιολογικού καθαρισμού, έργο που κι αυτό κατάφερε να ξεμπλοκάρει η δική μας δημοτική αρχή και οδεύει προς την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας» όπως τονίζεται. Η παράταξη του κ. Ελισάφ, με την ανακοίνωσή της, εξέφρασε τους προβληματισμούς της ενώ άφησε και αιχμές για το πώς προκύπτουν 25.000 τόνοι λυματολάσπης. Η δημοτική αρχή επισημαίνει ακόμη ότι για τις μελέτες των έργων του Δήμου και των νομικών προσώπων του η ευθύνη ανήκει στον υπηρεσιακό μηχανισμό και όχι στην πολιτική ηγεσία. «Έχει στοιχεία η παράταξη ‘Γιάννενα-Νέα Εποχή’ ότι η διοίκηση της ΔΕΥΑΙ αναμίχθηκε στη μελέτη για το συγκεκριμένο έργο και για ποιο λόγο να αναμιχθεί; Ποιος είναι ο ‘ειδικός’ της συγκεκριμένης παράταξης ο οποίος αξιολογεί και κρίνει την αξιοπιστία της μελέτης των υπηρεσιών της ΔΕΥΑΙ;» αναρωτιέται χαρακτηριστικά η δημοτική αρχή

Όσο για την επιστολή του δημάρχου προς τον γενικό διευθυντή της ΔΕΥΑΙ, η δημοτική αρχή υπογραμμίζει ότι οποιαδήποτε επιστολή προς διευθυντές υπηρεσιών του Δήμου έχει ως «μοναδικό γνώμονα την υπεράσπιση της έννοιας του σεβασμού της θεσμικής λειτουργίας ενός δημόσιου οργανισμού».

Η απάντησή της προς την παράταξη του κ. Ελισάφ κλείνει με το ερώτημα γιατί «επιμένει στην άρνηση συνεργασίας με τους πολιτικούς προϊσταμένους της δημοτικής αρχής παρότι της έχει προταθεί επανειλημμένος πρώτα και κύρια από τον ίδιο τον δήμαρχο;», και με την τοποθέτηση ότι «δεν παρακολουθούμε τα μικροπρεπή σενάρια συνωμοσίας, συνεχίζουμε μέχρι την τελευταία ώρα αρχοντικά και δημιουργικά».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back