ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Λονδίνο: Κινηματογράφος ακυρώνει προβολή ταινίας γραμμένης με τεχνητή νοημοσύνη

Εικόνα του άρθρου Λονδίνο: Κινηματογράφος ακυρώνει προβολή ταινίας γραμμένης με τεχνητή νοημοσύνη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/06/2024, 12:12
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Ένας κινηματογράφος στο κεντρικό Λονδίνο ακύρωσε την ιδιωτική προβολή μιας ταινίας που γράφτηκε εξ ολοκλήρου με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης (AI) μετά από αντιδράσεις του κοινού.

Ο κινηματογράφος Prince Charles Cinema στο Σόχο επρόκειτο να φιλοξενήσει την παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας The Last Screenwriter, η οποία δημιουργήθηκε από την ChatGPT, την Κυριακή.

Ωστόσο, όταν εκφράστηκαν ανησυχίες από τον κόσμο σχετικά με «τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης στη θέση ενός συγγραφέα», ο κινηματογράφος ανακοίνωσε ότι η προβολή ακυρώθηκε.

Σε μια δήλωση που μοιράστηκε στο Instagram, ανέφερε ότι η αντίδραση των πελατών του «μιλάει για ένα ευρύτερο ζήτημα στη βιομηχανία».

Η ταινία που δημιουργήθηκε από τον Πίτερ Λουισί, έχει προωθηθεί ως η «πρώτη ταινία μεγάλου μήκους που γράφτηκε εξ ολοκλήρου από την Τεχνητή Νοημοσύνη».

Η υπόθεση: Ο Τζακ, ένας διάσημος σεναριογράφος, βρίσκει τον κόσμο του να κλονίζεται όταν συναντά ένα πρωτοποριακό σύστημα συγγραφής σεναρίων με τεχνητή νοημοσύνη. Αρχικά επιφυλακτικός, σύντομα συνειδητοποιεί ότι η τεχνητή νοημοσύνη όχι μόνο ταιριάζει με τις ικανότητές του, αλλά τον ξεπερνάει ακόμα και στην ενσυναίσθηση και την κατανόηση των ανθρώπινων συναισθημάτων. Διχασμένος ανάμεσα στην περηφάνια του και τον φόβο της απαξίωσης, ο Τζακ δέχεται την ευκαιρία να γράψει μια ταινία αποκλειστικά με την ΤΝ. - Σενάριο από τον ChatGPT 4.0.

Οι άνθρωποι πίσω από την παραγωγή δήλωσαν ότι «ήθελαν να διαπιστώσουν αν η τεχνητή νοημοσύνη είναι σε θέση να γράψει μια ολόκληρη ταινία μεγάλου μήκους και πόσο καλή θα ήταν αυτή η ταινία αν την παρήγαγε μια επαγγελματική ομάδα».

Σε ανακοίνωσή του, ο κινηματογράφος Prince Charles Cinema ανέφερε ότι του είπαν ότι η ταινία «ήταν ένα πείραμα κινηματογράφησης» από έναν σκηνοθέτη που ήλπιζε να συμμετάσχει στη συζήτηση για την τεχνητή νοημοσύνη και τις αρνητικές επιπτώσεις της στις τέχνες.

Εξήγησε ότι η προβολή ακυρώθηκε στη συνέχεια μετά από σχόλια που «υπογράμμισαν την έντονη ανησυχία πολλών από το κοινό μας για τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στη θέση ενός συγγραφέα».

«Η απόφασή μας έχει τις ρίζες της στο πάθος μας για τις ταινίες και στο να ακούμε όσους υποστηρίζουν αυτό που κάνουμε», πρόσθεσε ο κινηματογράφος.

Η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης αποτέλεσε κεντρικό σημείο διαφωνίας στην απεργία του συνδικάτου των ηθοποιών των ΗΠΑ πέρυσι, η οποία ακινητοποίησε μεγάλο μέρος του Χόλιγουντ.

Συνεχίζει να αποτελεί μείζον θέμα για πολλούς στη βιομηχανία της ψυχαγωγίας, με προγράμματα όπως το ChatGPT να βασίζονται σε μεγάλο βαθμό σε υλικό που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα για την ανάπτυξή τους.

Το θέμα έχει πλέον μπει στο στόχαστρο της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου, με τους βουλευτές να ζητούν παρεμβάσεις για να διασφαλιστεί ότι οι καλλιτέχνες λαμβάνουν δίκαιη αποζημίωση όταν το έργο τους χρησιμοποιείται από προγραμματιστές τεχνητής νοημοσύνης.

Πηγή: BBC. Φωτογραφία: lastscreenwriter.com



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3