ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

GPT-4o: Το νέο (δωρεάν) μοντέλο Τεχνητής Νοημοσύνης της OpenAI

Εικόνα του άρθρου GPT-4o: Το νέο (δωρεάν) μοντέλο Τεχνητής Νοημοσύνης της OpenAI
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/05/2024, 10:30
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Ο δημιουργός του ChatGPT, OpenAI, δήλωσε τη Δευτέρα ότι θα κυκλοφορήσει ένα νέο μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης με την ονομασία GPT-4o, ικανό για ρεαλιστική φωνητική συνομιλία και ικανό να αλληλεπιδρά σε κείμενο και εικόνα, ένα βήμα για να παραμείνει μπροστά στον αγώνα για την κυριαρχία στην αναδυόμενη τεχνολογία.

Οι νέες ηχητικές δυνατότητες επιτρέπουν στους χρήστες να μιλούν στο ChatGPT και να λαμβάνουν απαντήσεις σε πραγματικό χρόνο χωρίς καθυστέρηση, καθώς και να διακόπτουν το ChatGPT ενώ μιλάει, και τα δύο χαρακτηριστικά των ρεαλιστικών συνομιλιών που οι φωνητικοί βοηθοί AI αντιμετωπίζουν πρόκληση, έδειξαν οι ερευνητές της OpenAI σε μια εκδήλωση με livestream.

«Μοιάζει με τεχνητή νοημοσύνη από τις ταινίες ... Το να μιλάω σε έναν υπολογιστή δεν μου φάνηκε ποτέ πραγματικά φυσικό- τώρα είναι», έγραψε ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI, Σαμ Άλτμαν, σε μια ανάρτηση στο blog.

Η OpenAI, που υποστηρίζεται από τη Microsoft αντιμετωπίζει αυξανόμενο ανταγωνισμό και πίεση για την επέκταση της βάσης χρηστών του ChatGPT, του δημοφιλούς προϊόντος chatbot που εντυπωσίασε τον κόσμο με την ικανότητά της να παράγει γραπτό περιεχόμενο που μοιάζει με ανθρώπινο και κορυφαίο κώδικα λογισμικού.

Στην εκδήλωση livestream, οι ερευνητές της OpenAI παρουσίασαν τις νέες δυνατότητες του φωνητικού βοηθού του ChatGPT. Σε μια επίδειξη, το ChatGPT χρησιμοποίησε τις δυνατότητες όρασης και φωνής του για να μιλήσει σε έναν ερευνητή για την επίλυση μιας μαθηματικής εξίσωσης σε ένα φύλλο χαρτί.

Η επικεφαλής τεχνολογίας της OpenAI, Μίρα Μουράτι, δήλωσε στην εκδήλωση ότι το νέο μοντέλο θα προσφέρεται δωρεάν επειδή είναι πιο αποδοτικό από τα προηγούμενα μοντέλα της εταιρείας. Οι επί πληρωμή χρήστες του GPT-4o θα έχουν μεγαλύτερα όρια χωρητικότητας από τους δωρεάν χρήστες της εταιρείας, είπε. Το μοντέλο GPT-4o θα είναι διαθέσιμο στο ChatGPT τις επόμενες εβδομάδες, δήλωσε η εταιρεία.

Λίγο μετά την έναρξη λειτουργίας της στα τέλη του 2022, η ChatGPT χαρακτηρίστηκε ως η ταχύτερη εφαρμογή που έφτασε ποτέ τα 100 εκατομμύρια μηνιαίως ενεργούς χρήστες. Ωστόσο, η παγκόσμια επισκεψιμότητα στον ιστότοπο της ChatGPT έχει γίνει οδοστρωτήρας τον τελευταίο χρόνο και μόλις τώρα επιστρέφει στο μέγιστο επίπεδο του Μαΐου 2023, σύμφωνα με την εταιρεία αναλύσεων Similarweb.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back