Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

Λίμνη Πουρναρίου: Γιατί δεν αξιοποιείται;

Εικόνα του άρθρου Λίμνη Πουρναρίου: Γιατί δεν αξιοποιείται;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/09/2020, 21:39
ΗΠΕΙΡΟΣ

Την αξιοποίηση της τεχνητής του φράγματος Πουρναρίου και της παραλίμνιας ζώνης, με στόχο την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής και την ανάδειξη του τόπου ως έναν νέο φυσιολατρικό- τουριστικό προορισμό, ζητούν με υπόμνημα-πρότασή τους προς την Περιφέρεια Ηπείρου, τους Δήμους Αρταίων, Νικ. Σκουφά και Κ. Τζουμέρκων, τη ΔΕΗ και το Επιμελητήριο Άρτας,  οι κάτοικοι των παραλίμνιων κοινοτήτων. Το υπόμνημα κοινοποιείται και στους βουλευτές της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας.

Ειδικότερα, η Ομάδα Πρωτοβουλίας Πολιτών για την αξιοποίηση της λίμνης Πουρναρίου και της Παραλίμνιας ζώνης  καλεί τους εμπλεκόμενους φορείς να κινητοποιηθούν να συνεργαστούν και να εκπονήσουν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης, διαχείρισης και ανάδειξης της τεχνητής λίμνης Πουρναρίου και της παραλίμνιας ζώνης. Ένα σχέδιο που θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, έργα υποδομής για την εξασφάλιση της προσβασιμότητας στην παραλίμνια περιοχή (σχεδιασμός παραλίμνιου δρόμου, όπου αυτό είναι εφικτό, βελτιώσεις των υφιστάμενων οδών, χάραξη νέων και κάθετων οδών για σύνδεση με το υπάρχον δίκτυο) και κίνητρα για την ανάπτυξη δραστηριοτήτων στον πρωτογενή τομέα και τον τουρισμό. 

Η ομάδα πρωτοβουλίας σημειώνει δε ότι το 2014 η ΔΕΗ Α.Ε. χρηματοδότησε σχετική μελέτη-τεχνική έκθεση για λογαριασμό της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, «η οποία ουδέποτε ελήφθη υπόψη», όπως σημειώνεται.

Στην πρότασή τους, οι κάτοικοι γίνονται ακόμα πιο συγκεκριμένοι, καταθέτοντας ότι απαιτούνται δράσεις ενίσχυσης της τοπικής οικονομίας: από τον σχεδιασμό οικολογικών αρχιτεκτονικών παρεμβάσεων πρόσβασης στο  υδάτινο μέτωπο, την ανάπτυξη ήπιων μορφών τουρισμού και τη δημιουργία νέων αθλητικών και πολιτιστικών υποδομών μέχρι κίνητρα για την ανάπτυξη επιχειρηματικής δραστηριότητας στον τουρισμό και για τον εκσυγχρονισμό της αγροτικής δραστηριότητας (μεταποίηση αγροτικών προϊόντων, ανάπτυξη γαστρονομικού τουρισμού κ.λπ.). 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back