Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Λιμανάκι χωρίς καλάμια, επιτέλους

Εικόνα του άρθρου Λιμανάκι χωρίς καλάμια, επιτέλους
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/05/2020, 19:10
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στις 5 Μαΐου, ο Δήμος Ιωαννιτών ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός στο λιμανάκι στις όχθες της λίμνης, στο πάρκο Κατσάρη, που αφορούσε την απομάκρυνση των καλαμιών. Μόνο που καθαρισμός δεν είχε γίνει, ή, αν είχε γίνει κάποια παρέμβαση, δεν ήταν αισθητή… Την επόμενη μέρα, τα καλάμια ήταν εκεί.

Δεκαπέντε μέρες μετά, ο Δήμος τα κατάφερε. Στην ανακοίνωσή του βέβαια, αναφέρεται ότι «το ειδικό πλωτό μηχάνημα που πρόσφατα επισκευάστηκε και οι υπάλληλοι του εργοταξίου χρειάστηκαν να κάνουν πολλαπλές παρεμβάσεις στην περιοχή, καθώς οι άνεμοι των προηγούμενων ημερών έφερναν νέες ποσότητες καλαμιών». «Το μηχάνημα εισήλθε εντός του μικρού λιμένα, συγκέντρωσε τα καλάμια τα οποία απομακρύνθηκαν με φορτηγά του δήμου» προστίθεται, ενώ αναφέρεται ότι το πλωτό μηχάνημα απομάκρυνε και ένα «νησάκι» καλαμιών το οποίο είχε αποκοπεί από την περιοχή της Ντραμπάτοβας και είχε καταλήξει στην Ακτή Μιαούλη.

Με την ολοκλήρωση της παρέμβασης αυτής, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Αριστείδη Παππά, τα συνεργεία του Δήμου θα ξεκινήσουν να απομακρύνουν κλαδιά και χόρτα που φυτρώνουν στην όχθη της λίμνης ή στους τοίχους και καλύπτουν μέρος του παραλίμνιου πεζόδρομου.

H ολοκλήρωση της παρέμβασης θα γίνει αύριο καιρού επιτρέποντος. 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back