Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Led: Ο ανταγωνισμός του… ενός

Εικόνα του άρθρου Led: Ο ανταγωνισμός του… ενός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/01/2022, 14:43
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Mόλις μία προσφορά κατατέθηκε στον διαγωνισμό για την αναβάθμιση ενεργειακής απόδοσης του συστήματος και των υποδομών του οδικού και αστικού φωτισμού του Δήμου Ιωαννιτών, για τα led δηλαδή, προϋπολογισμού 19,2 εκατ. ευρώ.

Το περίφημο έργο των led, με τη νέα διακήρυξη που έγινε (μετά την ακύρωση του πρώτου διαγωνισμού από την Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών), δεν κατάφερε να προσελκύσει αρκετές ενδιαφερόμενες εταιρίες, αν και ο εν λόγω διαγωνισμός έχει έναν ιδιαίτερα υψηλό προϋπολογισμό.

Η μόνη προσφορά που κατατέθηκε, όπως ανακοίνωσε επίσημα και η Περιφέρεια Ηπείρου ως φορέας δημοπράτησης του έργου, μετά την προγραμματική σύμβαση που υπέγραψε με τον Δήμο Ιωαννιτών, είναι της κοινοπραξίας «ΤΕΡΝΑ Α.Ε.-Fotagon LED A.E.».

«Ήδη άρχισε η εξέταση των δικαιολογητικών συμμετοχής στο διαγωνισμό και εν συνεχεία της αξιολόγησης της τεχνικής προσφοράς» σημειώνει η Περιφέρεια Ηπείρου. Εκ των πραγμάτων, οι επιλογές της Περιφέρειας Ηπείρου δεν είναι και πολλές: ή αποδέχεται την προσφορά της εταιρίας, εφόσον τα δικαιολογητικά γίνουν αποδεκτά, ή οδηγείται σε νέο διαγωνισμό.

Όλα εξαρτώνται από το περιεχόμενο της μίας και μοναδικής προσφοράς της συγκεκριμένης κοινοπραξίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο διαγωνισμός για τα LED ήταν να γίνει τον Νοέμβριο. Ωστόσο, η οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου αποφάσισε να δώσει παράταση δύο μηνών περίπου στην υποβολή των προσφορών, μετά από αίτημα της «ΤΕΡΝΑ».

Σύμφωνα και με την προγραμματική σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας Ηπείρου και Δήμου Ιωαννιτών (με τον τελευταίο να έχει δεχτεί έντονη κριτική), το έργο θα γίνει με Σύμβαση Ενεργειακής Απόδοσης, με τον ιδιώτη να αναλαμβάνει την κατασκευή και τη λειτουργία του φωτισμού led για 12 ολόκληρα χρόνια.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back