Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Led: Καμία εξέλιξη τρεις μήνες μετά

Εικόνα του άρθρου Led: Καμία εξέλιξη τρεις μήνες μετά
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/04/2022, 00:38
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πριν από τρεις μήνες περίπου, έγινε ο διαγωνισμός για την αναβάθμιση της ενεργειακής απόδοσης του συστήματος και των υποδομών του οδικού και αστικού φωτισμού του Δήμου Ιωαννιτών, για τα led δηλαδή, με προϋπολογισμό 19,2 εκατ. ευρώ.

Στις 14 Ιανουαρίου, η Περιφέρεια Ηπείρου, ως φορέας υλοποίησης του έργου μετά από προγραμματική σύμβαση που έχει υπογράψει με τον Δήμο Ιωαννιτών, ανακοίνωσε ότι κατατέθηκε μία μόνο προσφορά, αυτή της κοινοπραξίας «ΤΕΡΝΑ Α.Ε.-Fotagon LED A.E.».

«Ήδη άρχισε η εξέταση των δικαιολογητικών συμμετοχής στο διαγωνισμό και εν συνεχεία της αξιολόγησης της τεχνικής προσφοράς» σημείωνε τότε η Περιφέρεια Ηπείρου. Βάσει αυτής της διαβεβαίωσης και με το δεδομένο της μίας προσφοράς, θα περίμενε κανείς ότι οι διαδικασίες –με πρώτο στάδιο την εξέταση των δικαιολογητικών συμμετοχής- θα είχαν προχωρήσει ήδη.

Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία εξέλιξη.

Υπενθυμίζεται ότι ο νέος οδοφωτισμός του Δήμου Ιωαννιτών θα γίνει με τη μέθοδο της Σύμβασης Ενεργειακής Απόδοσης, παρά τις έντονες διαφωνίες που υπήρξαν από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, με τη δημοτική αρχή Ιωαννίνων να επιλέγει την οδό της Οικονομικής Επιτροπής όπου έχει την πλειοψηφία (μετά και τις αλλαγές που επήλθαν με τον νόμο Θεοδωρικάκου).

Κατά τη χτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων, ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ ανέφερε ότι «ολοκληρώνεται ο διαγωνισμός για τα led», χωρίς να πει λεπτομέρειες. Η όλη διαγωνιστική διαδικασία των ΣΕΑ έχει πάντως αρκετά στάδια.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back