ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

ΛΑΣΥ Ζίτσας: Ο Δήμος ιδιωτικοποιεί τη σχολική καθαριότητα

Εικόνα του άρθρου ΛΑΣΥ Ζίτσας: Ο Δήμος ιδιωτικοποιεί τη σχολική καθαριότητα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/05/2023, 18:01
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η ΛΑΣΥ Δήμου Ζίτσας καταγγέλλει τη δημοτική αρχή, ότι εν κρυπτώ προχωράει στην ιδιωτικοποίηση του καθαρισμού σχολικών κτιρίων.

Αυτό, το στοιχειοθετεί ως εξής: «Η δημοτική αρχή  έστειλε έγγραφο με το όνομα και το τηλέφωνο του εργολάβου που αναλαμβάνει ‘συμπληρωματικά των υπηρεσιών των σχολικών καθαριστριών’ να καθαρίσει τα σχολεία την εβδομάδα μετά τις εκλογές» και πως μέχρι στιγμής, στον καθαρισμό των σχολείων στο Δήμο, απασχολούνται μονο  συμβασιούχες καθαρίστριες με 3ωρες συμβάσεις.

Στα πιο σημαντικά, η ΛΑΣΥ καταγγέλλει ότι «από τα στοιχεία του συστήματος «προμηθέας» για την ηλεκτρονική αναζήτηση συμβάσεων, προκύπτει ότι ο Δήμος Ζίτσας δεν έχει συνάψει σύμβαση με το συγκεκριμένο συνεργείο που αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου».

Ως εκ τούτου, σύμφωνα με την παράταξη, χωρίς την υπογραφή σύμβασης που να περιλαμβάνει συγκεκριμένες υποχρεώσεις, «ο εργολάβος έχει τη δυνατότητα να δρα ανεξέλεγκτα».

Η παράταξη ζητάει από τη δημοτική αρχή «να σταματήσει κάθε σκέψη για ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας των σχολείων και να προσλάβει άμεσα μόνιμο προσωπικό», καθώς και να μετατραπούν οι συμβάσεις των σχολικών καθαριστριών σε πλήρους απασχόλησης, αορίστου χρόνου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back